Életmód / Receptek

Ünnepi vegán desszertek: egészségesek, gyorsak és mindenkinek ízleni fognak

Ünnepi vegán desszertek: egészségesek, gyorsak és mindenkinek ízleni fognak

Vegán csoki mousse

Nagyon trükkös és különleges ez a finomság, azonban tökéletes karácsonyi desszert lehet belőle, amit még a tojás- és tejérzékenyek is örömmel fognak venni, nem csupán a vegánok. Ennek a moussenak az alapja a csicseriborsó leve, avagy az aquafaba. 

Így csináld: Kuktában főzz meg egy adag csicseriborsót, de fontos, hogy ne fűszerezd a levét. Miután a borsó megfőtt, szűrd le, és a kapott levet kicsit forrald tovább, hogy biztosan fel tudd verni. Hagyd kihűlni, majd a kocsonyás alapot kezdd el habverővel felverni. Apránként adj hozzá pár csepp citromlevet és adagold a porcukrot addig, amíg egy sűrű, krémes, felvert tojásfehérje szerű állagot nem kapsz. Olvassz étcsokit gőz fölött, majd óvatosan forgasd össze a habbal. Hűtés után kész is a tökéletes mousse!

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást