Már a tavalyi évben is teljesen vegán volt nálunk az ünnepi menü, és azóta csak gyűltek és gyűltek az új receptek a tarsolyomban.
Vegán csoki mousse
Nagyon trükkös és különleges ez a finomság, azonban tökéletes karácsonyi desszert lehet belőle, amit még a tojás- és tejérzékenyek is örömmel fognak venni, nem csupán a vegánok. Ennek a moussenak az alapja a csicseriborsó leve, avagy az aquafaba.
Így csináld: Kuktában főzz meg egy adag csicseriborsót, de fontos, hogy ne fűszerezd a levét. Miután a borsó megfőtt, szűrd le, és a kapott levet kicsit forrald tovább, hogy biztosan fel tudd verni. Hagyd kihűlni, majd a kocsonyás alapot kezdd el habverővel felverni. Apránként adj hozzá pár csepp citromlevet és adagold a porcukrot addig, amíg egy sűrű, krémes, felvert tojásfehérje szerű állagot nem kapsz. Olvassz étcsokit gőz fölött, majd óvatosan forgasd össze a habbal. Hűtés után kész is a tökéletes mousse!