A csicseriborsó rendkívül egészséges, fehérjében és rostokban gazdag. Kevés kalóriát tartalmaz, viszont annál több B1-, B6- és E-vitamint, karotint és folsavat. Ásványi anyagokban is bővelkedik, csökkenti a koleszterinszintet, sőt még a cukorbetegek is fogyaszthatják. Annak, aki vegán étrendet folytat, nagyon fontos pótolnia ezeket a szervezetéből. Mutatunk pár szuper receptet, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha vegán vagy.
1/4 Csípős falafel falatkák
Hozzávalók:
1,5 bögre csicseriborsó (konzerves vagy áztatott),
½ fej kockára vágott hagyma,
2 bögre karfiol- vagy brokkolirózsa, ezt mixelheted is,
1 jalapeno paprika (itthon főként üveges változatban kapható),
2 fej fokhagyma,
½ bögre koriander vagy petrezselyem zöldje,
1 tk római kömény, lehet sima is,
½ tk pirospaprika,
2 ek kókuszliszt,
só, bors,
2-4 ek növényi olaj.
Elkészítés: Gépben aprítsd fel a karfiolt és a brokkolit, majd dobd bele a többi hozzávalót, és aprítsd tovább. Ha túl nedves a keverék, akkor adagolj hozzá még egy kis lisztet, a lényeg, hogy formázható legyen. Ha megfelelő az állag, gyúrj belőle golflabda nagyságú golyókat. Tedd őket 1 órára a hűtőbe. Közepes lángon süsd ki őket olajban, kb. 4-6 perc kell mindegyik oldalának.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!