Divat / Stílus

Így választhatod ki a tökéletes táskát

Így választhatod ki a tökéletes táskát

Egy nőnek cipőből és táskából sosem elég – való igaz, ezekkel az alapdarabokkal az egész megjelenésünket átalakíthatjuk. De a divaton felül mit kell még figyelembe venni az új táska beszerzésekor?

A megfelelő méret

Ez az elsődleges szempont, amit át kell gondolni az új táska megvételekor. Mindkét véglet divatos, tehát inkább az a fontos, milyenek az átlagos hétköznapjaid: rohanósak, ezért mindent magadnál kell tartanod, vagy kényelmesek, ezért bőven elég, ha a telefonod és a pénztárcád nálad van? 
Akad átmenet a két méret között is, nem csak óriási és egészen miniatűr táskákat vásárolhatsz, hanem középmérettel is találkozhatsz, ami talán az egyik legpraktikusabb viselet.

A fazon megválasztása

Ha nagyon leszűkítjük a kört, alapvetően három fazon különíthetünk el: a nagyméretű, vállra akasztható, a kisebb, hosszú pántos, és a pánt nélküli, apró táskákat. Utóbbiak inkább csak alkalomra valóak, ugyanis nem a legpraktikusabb viseletnek számítanak egy átlagos hétköznapra. 
Az akasztható változatok már annál inkább, csupán egyéni ízlés kérdése, hogy valaki a vállán, vagy a testén keresztbe akasztva szereti viselni a táskáját.

Színek, minták, anyagok

Akadnak alapdarabok, amiket neked is be kell szerezned, ha még csak most töltöd fel a gardróbodat. Ilyen az alkalmi, kisméretű táska, amit felvehetsz színházba, esküvőre, bálra. 
A legjobb, ha egyszerű és sötét színű, így a fehér ruha kivételével bármihez felveheted. 
A hétköznapokra gyakorlatilag bármilyen táskát választhatsz, ami tetszik, bár itt is jó, ha van egy sportos és egy nőiesebb, sötétebb színű, valamint egy nyári, könnyedebb anyagú változatod.
Ezen felül csak a fantáziád szabhat határt, jöhetnek a minták, különleges fazonok minden mennyiségben.

Fontos a biztonság

Sokak számára nem alapvető szempont, pedig nagyon is fontos, hogy a táska jól zárható legyen. 
A legjobb a patent és a cipzár kettőse, hiszen így duplán bebiztosíthatod magadat, ha szükséges, viszont amikor éppen boltról boltra jársz és állandóan nyitogatod a táskád, elég csak összepattintanod a két mágnest, vagy rögzíted a két oldalt összefogó csatot. 

Mi kell még?

Manapság már gyakorlatilag nem készül olyan táska, amibe ne lenne rejtett tok, vagy cipzárral ellátott zsebecske. Ezek csaknem minden darabban megtalálhatóak, de azért akad még néhány szempont, amit érdemes figyelembe venned.
Ilyenek pl. a rekeszek, amik különösen akkor jönnek jól, ha egy táskában tartod a munkádat és a személyes holmijaidat. Hasznos lehet a táskába szerelt kulcstartó is, szükség esetén a karabiner segítségével könnyen lecsatolhatod a csomót. 
A külsőt is érdemes szemügyre venned: ha állandóan ledobálod a táskádat, ráadásul sokszor a földre, akkor jó ötlet mini talpacskákkal ellátott változatokat venned, hiszen így nem a drága anyag, hanem a műanyag kopik először.

Válassz alkalomhoz illőt!

Az említett szempontok figyelembevétele mellett különösen fontos, hogy figyelembe vedd az alkalmat, amire a táskát vásárlod. 
Hátköznapra nem igazán van szabály, ebben az esetben inkább az a fontos, hogy az évszaknak és a stílusodnak megfelelő táskát vedd meg. 
Ünnepi alkalomra még mindig az a legjobb, ha a táskád és a cipőd színe passzol egymáshoz, bár ez már nem kőbe vésett szabály. 
Estélyre, bálra, esküvőre azonban mindig kisméretű táskát szabad vásárolni, éppen csak akkorát, amibe néhány miniatűr holmi belefér.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást