11 „valami kék” cipő, amiben te lehetsz a leggyönyörűbb menyasszony – Lelőhelyekkel

11 „valami kék” cipő, amiben te lehetsz a leggyönyörűbb menyasszony – Lelőhelyekkel

Címlap / Szerelem / Esküvő / 11 „valami kék” cipő, amiben te lehetsz a leggyönyörűbb menyasszony – Lelőhelyekkel

Az esküvőre készülsz, de még nincs meg a tökéletes cipő? Ezen könnyen változtathatsz, ráadásul igazán különleges modellek közül válogathatsz, ha követed a mondást: valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, valami kék. Oké, ez angolul sokkal jobban hangzik, de hidd el, egy kék cipellőben pontosan úgy érezheted magad, mint Hamupipőke. Egyébként pedig az angolszász hagyományok szerint azért is volt szükség valami kékre az esküvőn, mert ez a szín jelképezte a szerelmet, tisztaságot és hűséget. Emellett egyébként sokan úgy vélték a rossz szellemeket is képes volt távol tartani. A hagyomány betartásának fontos része, hogy a ruha alatt kell valami kék színűt viselni, ezért is lehet szuper választás a cipő. Íme tizenegy csodaszép darab:

Tömbsarkú cipők

Személy szerint én rettentően örülök annak, hogy a vastagabb sarkú cipők visszatértek a divatba, mert ezekben sokkal könnyebb járni és számomra kényelmesebbek is, mint a tűsarkúk.

Szerencsére már nem csak 8-10 centis sarokmagasságban kaphatóak, vannak köztük olyanok, amiknek pont feleekkora a sarkuk, így akár többórányi viselés sem fogja kikészíteni a lábadat.

A fazonok között lehet találni szandálokat, zárt orrú cipőket és olyanokat is, amiket a bokád körül egy szalaggal kell körbetekerni. Ha számodra fontos, hogy az esküvőn jól érezd magad és akár végig egyetlen cipőben szeretnél mulatni a lagzin, akkor érdemes a tömbsarkú surranókat választanod!

1. H&M , 2. Deichmann, 3. Deichmann, 4. ASOS 
(háttér: Angeleses/pixabay.com)

Tűsarkú cipők

A hagyományos, szexi stílus kedvelői kékben is válogathatnak a stilettók és más magassarkú cipők között. Ezek a cipők remekül megnyújtják a lábat, kecsesebbnek mutatják, ezért is szeretik annyian. Az esküvőre akkor érdemes tűsarkút választanod, ha egyenletes talajon, tehát nem fűben, homokban fogsz benne járkálni, ugyanis utóbbi esetben nem csak a cipőd sarka fog folyamatosan besüppedni a talajba, hanem akár el is eshetsz.

Ettől függetlenül persze remekül mutatnak az esküvői fotókon, arról nem is beszélve, hogy örök klasszikusnak számítanak.

1. ecipo.hu, 2. CCC, 3. ASOS
(háttér: Angeleses/pixabay.com)

Balerinák

Sokak kedvence a hétköznapokban, akkor miért is ne lehetne viselni menyasszonyként?!

A balerinák előnye, hogy kényelmesek, lazák, ugyanakkor egy kis különlegességgel ünnepivé varázsolhatóak.

Az itt látható cipők között is vannak egyszerűbb, aranyosabb és díszesebb darabok is, ráadásul sötétebb és világosabb árnyalatban is sok különböző modellt lehet találni az üzletekben.

Mivel én magas vagyok, eldöntöttem, hogy az esküvőmre nem veszek fel tűsarkút, inkább a balerinák és a tömbsarkú, maximum 4-5 centi magas cipők közül választok majd. Ezek a cipők szintén előnyösek szabadtéri, erdei esküvőkre, ahol nem lenne túl biztonságos stilettóban járkálni. 

1. ecipo.hu, 2. ASOS, 3. Reserved, 4. CCC
(háttér: Angeleses/pixabay.com)

Talán ez az összeállítás egy kicsit megkönnyítette a dolgodat a választásban, hiszen ha valami különlegesebbet szeretnél, ráadásul hiszel a kék szín pozitív erejében, akkor érdemes ebben az árnyalatban gondolkodnod.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást