Micsoda? Egy kattintással is jobbá teheted a nemi életedet

Micsoda? Egy kattintással is jobbá teheted a nemi életedet

Címlap / Szerelem / Szex / Micsoda? Egy kattintással is jobbá teheted a nemi életedet

Korábbi kutatásokból tudjuk, hogy a zenének bámulatos ereje van, hihetetlen módon hat ránk. Tudtad például, hogy a nők sokkal nyitottabbá válnak a randi felkérésekre akkor, ha közben zenét hallgatnak? Ezek után már nem is csoda, hogy sikerült bebizonyítani: a zene a szexuális teljesítményünket is képes magasabb fokozatba kapcsolni. 

A zene sok páros életében mindennapos részét képezi az együttléteknek. Bár izgalmas hallgatni a másikat, ha csak nem ordít a háttérzaj, ettől az élménytől zene mellett sem kell búcsút vennünk. A zene egyszerre ad biztonságot, diszkréciót, de fel is spannolhat. Ez alighanem mindenkinek ismerős, akinek a fülében cseng egy dal arról a bizonyos együttlétről…

Ezen a nyomon elindulva a németországi Max Planck Agytudományi Intézet kutatói nemrégiben egy olyan kísérletsorozatot hajtottak végre, amelyben azt vizsgálták, milyen hatással van az emberekre az érintés akkor, amikor zenét hallgatnak.

Luckkybusiness/istockphoto.com

Robottal imitálták a vágykeltő érintést

A résztvevőknek nagyon egyszerű kísérletben kellett részt venniük: miközben csukott szemmel zenét hallgattak, egy robot segítségével végigsimítottak a karjukon. Hogy miért éppen robottal? Ezzel a trükkel a kutatók ki tudták zárni, hogy a simogató felet bármi is befolyásolja, tehát kevésbé erőteljesen, vagy éppen túlságosan erősen simítson végig egyes résztvevőkön, és így esetleg ellentétes hatást érjen el náluk. A robotnak köszönhetően az érintés mindenkinél következetes, egyenleges és egyforma volt.

Az eredmény meglehetősen egyértelmű lett, ugyanis kiderült, hogy az általunk „szexinek” tartott zene valóban fokozza az érintés keltette örömöt, érzékenységet. A résztvevők reakciói azt mutatták, hogy a zene és a tapintási izgalom szintje összefügg, tehát a kutatók ebből arra tudtak következtetni, hogy érzékenyebben és intenzívebben reagálunk a szexuális együttlétek során, ha a háttérben számunkra szexi zene szól. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást