Igazság szerint ez a recept nem más, mint a kedvenc fekete csokoládénk felturbózott, saját ízlésünkre szabott változata. Semmi egyéb nem kell hozzá, mint egy minél jobb minőségű fekete csokoládé és a kedvenc aszalványunk, magunk, bogyónk… Mégis szuper meglepetést lehet vele szerezni! 🙂
A lényeg az, hogy pillanatok alatt készíthetsz valami nagyon látványosat, amivel villoghatsz a vendégek előtt, vagy viheted magaddal, mint saját készítésű ajándékot. Egy ötletes csomagolással megspékelve kellemes meglepetés lehet bárkinek, de főleg édesség rajongóknak.
Hozzávalók:
- 200 g, min. 75%-os, jó minőségű fekete csokoládé
- ízlés szerint magok: mandula, dió, mogyoró, kesudió…
- ízlés szerint aszalványok: füge, datolya, mazsola, cseresznye, barack, goji bogyó, kókusz…
Elkészítés:
- Készíts ki egy jó nagy darab sütőpapírt, olyan helyen, ahol nem fog zavarni pár órán át (vagy olyan felületre, ami mozgatható).
- Törd össze a csokit kisebb darabokra és tedd egy mikrózható edénybe.
- Tedd mikróba 60 másodpercre, majd vedd ki, keverj rajta egyet, és tedd vissza újabb 30 másodpercre, megint keverés… Ezt ismételgesd addig, míg az összes csokidarab elolvad.
- Egy kanál segítségével csorgass egy-egy adag csokoládét a sütőpapírra és hagyd, hogy magától elfolyjon nagyjából kör alakúra.
- Amíg meleg, helyezd rá az aprított aszalványokat és magokat (mehet rá vegyesen, vagy csak aszalványos, csak magos verziót is készíthetsz).
- Szobahőmérsékleten hagyd, hogy megszilárduljanak.
Megjegyzés:
Fontos, hogy ne siettesd a kihűlést azzal, hogy hidegre teszed, mert a csokoládé kifehéredik és bár az ízén sokat nem ront, de esztétikailag tönkreteszi a kreálmányod!