Életmód / Kikapcsolódás / Lélek / Szórakozás

5 tipikus punnyadós szokás a két ünnep között, amit bátran ajánlunk neked is

5 tipikus punnyadós szokás a két ünnep között, amit bátran ajánlunk neked is

Nagy valószínűséggel senkinek nem kell bemutatni azt az édes pár napot a két ünnep között, melyet leginkább a semmittevés különböző árnyalataival lehet a legjobban jellemezni. Ilyenkor mintha egy kicsit megállna az idő, és a feladatok, kötelességek dacára azt csináljuk, amihez leginkább kedvünk van, és ami a legjobban esik. Vegyük is sorra, mik ezek!

1/5. Filmmaraton

A megfelelő ünnepi hangulat megteremtésében minden kétséget kizáróan nagy szerepet játszanak a tévéből ömlő karácsonyi filmek. Ezeket az év bármelyik másik szakaszában mellőzzük, ilyenkor azonban egyszerűen elképzelhetetlen, hogy ne nézzük meg őket még egyszer. Mind tudjuk, miről beszélünk.

Az Igazából szerelemtől a Reszkessetek betörők!-ig ilyenkor mindent képesek vagyunk akár egy nap alatt is ledarálni, a kedvünk pedig garantáltan még vidámabb lesz tőlük! 

2/5. Közös sütögetés

Az ünnepek alatt az ember talán egyedül a főzéssel kapcsolatban szeretné bővíteni a tudását. Utalunk itt arra a kissé nyomasztó érzésre, amikor a karácsonynak a közelgő vizsgák tudatával vágunk neki, vagy az újévben folytatódó munkáinkra, és az efelett érzett lelkiismeret-furdalás dacára sem csinálunk semmit az újév napja előtt.

A közös sütögetés élménye azonban tökéletes stresszűző hatással bír, ráadásul talán még a nagyi titkos sütireceptjét is megkaparinthatjuk végre!

istockphoto

3/5. Egész évet bepótoló nassolás

Mindenki tudja, hogy a karácsonyt egyszerűen lehetetlenség megúszni néhány plusz kiló felszedése nélkül. Mennyei ünnepi menük, isteni sütemények, roskadozó étkezőasztal – a vendégségek szinte abszolválhatatlanok anélkül, hogy rengeteget ennénk. És természetesen karácsony után is bőven marad még a finomságokból…

Ha már nassolunk, akkor viszont tegyük bűntudat nélkül, élvezettel! Az év többi részében általában úgysem rendezünk óriási lakomákat (néhány kivétellel), éppen ezért meg kell ragadni az alkalmat! A tévé előtt valami finom mézes süteményt majszolgatni isteni érzés!

istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást