Otthon / Utazás

Túrázz télen is! 5 csodás túrahelyszín belföldön

Túrázz télen is! 5 csodás túrahelyszín belföldön

Kis országunk számos olyan túrahelyszínnel büszkélkedhet, ahová a hideg szezonban is érdemes lehet ellátogatni. Mai cikkünkben öt olyan csodálatos vidéket és túrahelyszínt mutatunk be, amit vétek volna elszalasztani.

Nyíregyháza – Állatpark

Ha állatbarát hírében álltok, akkor ez párosan, de már gyerkőccel is remek programnak bizonyulhat.

Az állatpark egy tölgyerdő mélyén található és igazán különleges állatoknak ad otthont. Hiszen lakik itt fehér tigris, oroszlán, afrikai elefánt, medve, tigriscápa és gepárd is. A földalatti szinten az Indiai Óceán élővilága elevenedik meg a látogatók számára, az üvegfolyosón végig sétálva láthatunk cápát, ráját, de megcsodálhatjuk a korallok világát is.

Az Ócenárium feletti Esőerdőházban pedig a függőhidak magasságából figyelhetők meg a dzsungel lenyűgöző növényei. Páratlan látvány, kihagyhatatlan élmény.

Parádfürdő

Parádfürdő az ország legrégibb gyógyhelyeinek egyike, mégis csak kevesen ismerik.

Pedig az üdülőhely híres gyógyvizeiről, hiszen Parád csak úgy dúskál a gyógyforrásokban, többek között itt található a kéne vegyületet is tartalmazó csevice és a vastimsós fürdővíz is, amit már az 1800-as évek óta gyógyászati célokra alkalmaznak.

Ezenkívül pedig a fürdőmúzeum ásványvízgyűjteménye több, mint 600 féle ásványvizet mutat be a világ 21 országából.

Parád alig öt kilométerre pedig hazánk legnagyobb vízesése tekinthető meg, egész pontosan az Ilona völgyben.

Ipolytarnóc

Ipolytarnócon egy különleges kvázi őskori világ tárul a látogató elé: egy vulkáni katasztrófa által betemetett világ emlékeit csodálhatjuk meg, hiszen láthatunk itt a homokkőben megbúvó cápafogat, megkövesedett szubtrópusi fát, ráadásul mindezt eredeti helyzetükben.

Az egész olyan, mint egy páratlanul izgalmas geológiai tanösvény, ami cirka húszmillió évvel igyekszik visszakalauzolni minket az időben.

A park egész napos élményt kínál a látogatók számára, valami egészen elképesztő utazás, ahol az évmilliókon át a föld alatt lapuló ősi világ tárul elénk.

Kihagyhatatlan!

Aggteleki Baradla Barlang

Aggtelek biztosan ismerősen cseng, de vajon jártál már ott? Mi azt mondjuk, hogy az egyik legcsodálatosabb túrahelyszín kicsiny hazánkban.

A Baradla Barlang már évszázadok óta az egyik leglátogatottabb cseppkőbarlang, melynek teljes hosszúsága a szlovákiai szakasszal együtt, meghaladja a 25 kilométert is. Természetes bejárata Aggtelek köszség határában egy már messziről fehérlő magas sziklafal tövében található.

A barlangot végig csodálatos, változatos és páratlanul szép és különleges formájú cseppkövek díszítik, éppen ezért az egyik leglátogatottabb kirándulóhelynek számít.

Kápolnapuszta, a Bivalyrezervátum

Kápolnapuszta az őshonos bivaly fajbemutatásának a központja. Itt a bivalyokat egészen tavasztól őszig a bemutatóhelyről induló kb 1,5 kilométeres sétaút bejárásával lehet megtekinteni. A telep rendkívül lényeges szerepet játszik a bivaly fennmaradásában és persze génállományának megőrzésébe.

Az érdeklődőket interaktív kiállítások, kilátópontok és persze pihenőhelyek várják. A majd 30 hektáros területen 200 bivaly él, télen pedig az állatok az istállókban tekinthetők meg. A szervezők a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottak ki, mindezt játékos elemekkel fűszerezve, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan a látogató távcsövekből kémlelheti az elé táruló fantasztikus látványt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást