A tündöklő göndör haj titkai, elképesztő házi praktikák!

A tündöklő göndör haj titkai, elképesztő házi praktikák!

Címlap / Stílus / Haj / A tündöklő göndör haj titkai, elképesztő házi praktikák!

A szögegyenes tincsekkel születettek csak álmodoznak a göndör fürtökről, amelyek tulajdonosai gyakran átkozzák az anyatermészetet, mert nehezen kezelhetőnek tűnik a sörényük. Megfelelő ápolással azonban könnyedén megzabolázhatod a kunkorodó szálakat!

Samponozás

Ha teheted, válassz kifejezetten göndör hajra való terméket! Sokan elkövetik azt a hibát, hogy egyenes hajra készült kencét vesznek, remélve, hogy az rendbe szedi a rakoncátlan tincseket. Márpedig éppen ellenkező hatás érhető el vele!
Lényeges, hogy heti két alkalomnál többször ne moss hajat, mert a természetes olajok eltávolításával száraz, fénytelen és szálló fürtöket kapsz.

Fésülés

Kerüld a sűrű fogú fésűket és keféket, ha göndör hajad van! Az ujjaiddal kezdd a műveletet, rögtön, miután kiléptél a zuhany alól. A frissen mosott és balzsamozott tincsek ugyanis könnyebben engedelmeskednek.
Ritka fogú bontófésűvel folytathatod a tövektől a végekig, majd jön a titok: most öblítsd át tiszta vízzel még egyszer, ügyelve rá, hogy ne gubancolódjon össze!

Szárítás

Göndör tincsekkel nem ajánlott a hajszárító használata, mivel a természetes száradási folyamat jobban kezelhető, egészségesebb kinézetű frizurát eredményez.
Habbal és fényszérummal, valamint további nedvességpótló termékek használatával teheted jóvá, ha nincs időd megvárni, amíg a szobahőmérsékletű levegő elvégzi a dolgát. Vigyázz azonban, hogy egy-két terméknél ne használj többet, mert a szálak elnehezülhetnek! Szárításnál hajtsd le a fejed és diffúzoros hajszárítóval szárítsd meg a hajad.
 

Formázás

Itt is ápoló összetevőkre van szükséged. Lakkból bőven elég lesz egy gyengébb tartást biztosító változat, hiszen a hétköznapokon semmi szükséged merev csigákra.
Az arcodat keretező tincseken fuss át egy kis zselével vagy wax-szal, így máris összeszedettebb megjelenést kapsz.

Időjárás

Biztosan tapasztaltad már, hogy a hajad mennyire kiszolgáltatott az időjárás viszontagságainak. Télen akkor cselekszel a lehető legokosabban, ha veszel egy elektrosztatikusságot csökkentő permetet, és plusz öt fok alatt sapkát húzol.
Tévedés, hogy a fejmelegítő ártana a frizurádnak, mivel éppenséggel megvédi azt. Nyáron ne feledkezz meg az UV-védelemről, amit ugyancsak fejfedő és arra való permet segítségével eszközölhetsz.

Táplálkozás

Az egészséges hajkoronához elengedhetetlen a megfelelő vitamin, ásványi anyag és fehérje bevitel. Naponta legalább kétliternyi vízzel, zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztásával, valamint telítetlen zsírsavakban gazdag összetevők – például halak és magvak – gyakori választásával sokat tehetsz a szép frizuráért.
A hajadat illetően is az a lényeg, hogy megbarátkozz a természet nyújtotta „alapanyaggal”, s hozd ki belőle a lehető legjobbat. Mi értelme naponta extrém hőhatással járó vasalásnak kitenni a tincseidet, ha egyszer az egy kényszerített állapot számukra, melyből szabadulni szeretnének?
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást