6 tulajdonság, amivel a munkaadók álma lehetsz

6 tulajdonság, amivel a munkaadók álma lehetsz

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 6 tulajdonság, amivel a munkaadók álma lehetsz

Nem mondhatjuk, hogy könnyű manapság munkát találni, főleg olyat, ami során van esély a fejlődésre, továbblépésre. Ennek ellenére akadnak olyan tulajdonságok, amik segíthetnek abban, hogy elérd a célodat. Lássuk, milyen beállítottságú alkalmazottakat keresnek a munkaadók!

Maximalista vagy az élet minden területén

Az, aki maximalista a maga kis világában, várhatóan a munkában ugyancsak szeretné a tőle telhető legjobb eredményeket hozni. Akadnak olyan munkakörök, ahol ez a tulajdonság sokkal inkább megmutatkozik, míg más beosztásokban gyakorlatilag észre se lehet venni.
Sajnos utóbbi az oka annak is, hogy aki nem teszi kőkeményen oda magát, arra nem fog felfigyelni a vezetőség, s ezért akkor sem fognak neki komolyabb lehetőséget felajánlani, ha erre egyébként sor kerülhetne.
Tehát a maximalizmus egy igazán nagyszerű tulajdonság, hiszen ha már egyszer csinálunk valamit, akkor azt érdemes teljes testi-lelki erőbedobással végezni. Talán néhány évig senki nem veszi észre az erőfeszítéseinket, de egyszer igenis beérik az a bizonyos gyümölcs.

Kitartó vagy és nem adod fel

A maximalizmushoz hasonlóan az is jól jöhet, ha nem adod fel azt, amibe belevágtál, még akkor sem, ha komoly akadályokba, nehézségekbe ütközöl. A probléma-megoldási készség egyrészt felnőtt és felelős emberre enged követeztetni, másrészt pedig bebizonyítod általa, hogy nagyon is komolyan veszed azokat a feladatokat, amik rád hárultak.
És az sem utolsó szempont, hogy minden egyes akadály legyőzése után nőhetsz valamennyit a főnököd szemében, ami bizony később még fölöttébb jól jöhet.

Megbízható vagy, lehet rád számítani

Az élet minden területén nagyon fontos, hogy környezeted számíthasson rád, megbízhasson benned. Ugyanez nagymértékben számít a munkahelyeden is, akár a kollégák, akár a felsővezetőség szempontjából nézzük a dolgot.

Sajnos a bizalmat, mint bárhol máshol, itt ugyancsak nagyon könnyű elveszíteni, és sokszor egyetlen egy hiba elég ahhoz, hogy elfelejtsék a sok-sok jó döntésedet.
Igyekezz mindig megbízható munkatárs és beosztott lenni, s a kötelező feladataidat kivétel nélkül tökéletesen végezd el. Alkalmanként, ha tényleg úgy hozza az életed, persze mondhatsz nemet egy kérésre, de ezt csak sűrű bocsánatkérések közepette, és ne túl gyakran tedd meg.

Össze tudod egyeztetni a magánéleteddel

Sajnos jelenleg hazánkban egy nő mindig később kap meg egy állást, mint egy férfi, aminek a gyermekvállalás az egyik legkomolyabb oka. Órákon át vitatkozhatnánk erről a tényről, attól még ez a keserű valóság. Éppen ezért nagyon fontos, hogy időben bizonyítsd rátermettségedet és öntudatosságodat, amik által meggyőzheted a főnöködet, hogy a gyermekvállalást össze tudod egyeztetni a munkáddal.
Ezt többek között úgy tudod megmutatni, hogy a magánéletedet semmilyen formában nem cipeled be a munkahelyedre, valamint nem hangoztatod, hogy te garantáltan hat évre fogsz GYES-re menni, mert az tuti, hogy egy gyermek után nem fogsz visszatérni dolgozni. Nem probléma, ha így gondolkozol, de akkor sajnos vállalnod kell azt is, hogy egy munkaadónak nem érdeke, hogy ilyen beállítottságú személyt magas pozícióban dolgoztasson.

Szeretnél fejlődni

Fontos, hogy főnököd lássa rajtad, hogy bár megelégszel a jelenlegi pozícióddal, azért mindig a jobbra törekszel. Ez megnyilvánulhat egy képzésben, vagy éppen az aktivitásodban, sosem lesz hátrány, ha a tanultakat a munkahelyeden hasznosítod.
Arra persze figyelj, hogy ha az egyetlen továbblépési lehetőség a főnököd helye, akkor akár rivalizálásnak is veheti a karrierista hozzáállásodat. Ha eszedben sincs átvenni a helyét, vagy új lehetőséget keresni, akkor igyekezz megmaradni a realitás talaján és abban próbálj a legjobb lenni, ami aktuálisan is a feladatod.

Hajlandó vagy túlórázni

Azzal, hogy a munkaidő végén másodpercre pontosan abbahagyod a munkát, biztos nem szerzel jó pontot munkaadóid szemében, főként ha épp fontos és sürgős munkát hagytál abba.
Mivel a túlórákat fizetni szokták, alkalomadtán légy hajlandó rá, és biztosítsd munkaadóidat, hogy mindent megteszel azért, még ha plusz időt is igényel, hogy a munka jól el legyen végezve.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást