Tudtad? Így szedheted ki a körömlakk-foltot a ruhádból

Tudtad? Így szedheted ki a körömlakk-foltot a ruhádból

Címlap / Stílus / Test / Tudtad? Így szedheted ki a körömlakk-foltot a ruhádból

Mindenkinek megvan a kedvenc manikűrje, a körömlakk azonban nem csak áldás, átok is lehet. Mutatunk néhány trükköt, amit mindenkinek érdemes tudnia a színes folyadékról, hogy ezentúl még jobb barátságban legyen velük.

Így tüntesd el a foltokat!

Kevés bosszantóbb dolog van, mint amikor a körömlakk a szőnyegre borul, vagy a még nem teljesen megszáradt körmeid belekenődnek a ruhádba. Aggodalomra azonban semmi ok, csak fogj egy körömlakklemosóval jól átitatott vattapamacsot, és kezd el óvatosan ütögetni vele a textíliát. 

Fontos, hogy ne dörzsöld, mert akkor csak még jobban a szálak közé szorítod a festéket! El fog tartani egy darabig, de a lakk végül eltűnik majd, és nyoma sem marad. Ha nagy a baj, egyesek szerint a hajlakk is segít, ezt azonban mindenképpen az anyag egy kevésbé szembetűnő részén próbáld ki először, mert szintén foltot hagyhat!

Javítás

Nem egyszerű dolog nyugton ülni, amíg a körmök teljesen meg nem száradnak. Ha az egyik lakkba mégis belenyúltál, akkor egy fültisztító pálcikát márts lemosóba, és azzal távolítsd el a körömlakkot, így az acetont távol tudod tartani a többi körmödtől, és nem rontod el a többi lakkot is.

Beragadt kupakok

A kupak köré kerülő és megszáradó festék úgy beragaszthatja a körömlakkot, hogy még egy erőbűvésznek is nehezére esne kinyitni. 

Ha azonban pár percre forró vízbe állítod a lakkos üveget, a festék fellazul, és egyetlen mozdulattal, könnyedén letekerheted a kupakot, anélkül, hogy beteörnéd az ecsetet a tégelybe.

Túl sűrű lakk

Elsősorban régebbi lakkokkal fordul elő, hogy besűrűsödnek, ilyenkor nehezebb használni őket, csomósak, nem fednek olyan szépen és túl vastag réteget képeznek a körmeiden.

A megoldás az, ha néhány csepp körömlakklemosót – tényleg csak nagyon keveset! – öntesz az üvegbe, visszatekered a kupakot, és egy-két percig rázogatod a lakkot. Ütögesd is meg az üvegcse oldalát és alját, hogy az oda tapadt pigmentek is feloldódjanak.

Legyen egy fehér lakkod!

Egy fehér vagy gyöngyházfényű lakk mindig lapuljon a fiókodban, mert nagy hasznát veheted akkor is, ha színes lakkot szeretnél használni. 

A világosabb színek ugyanis, mint amilyenek tavasszal és nyáron divatosak, egy rétegben nem biztos, hogy tökéletesen fednek, 3-4 rétegben felhordva azonban a színük sokkal sötétebb lehet, mint amilyet szeretnél.
Azonban, ha a lakk alá egy fehér színű réteget kensz, akkor akár egyetlen réteg színes lakk is elég lehet, a színe pedig ragyogóbb, élénkebb, erősebb lesz.

Szárítás hideg levegővel

A körömlakk száradási idejét csak keveseknek van idejük kivárni, és sokan, sok módszerrel próbálkoznak, hogy felgyorsítsák a folyamatot.

Lássuk be, az ujjak fújkálása ugyan bevett gyakorlat, de nem különösebben hatékony, ellenben, ha hajszárítóval fújod a körmeidet, akkor tényleg gyorsan megszáradhatnak, csak éppen a lakk levegős, buborékos maradhat.

Ez a meleg levegő miatt van, a legjobb tehát az, ha a hajszárítót hideg levegő fújására állítod, és ezzel veszed célba a körmeidet. Így a lakk is gyorsan megszárad, és a felpúposodástól sem kell tartanod.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!