Így néz ki a legkívánatosabb nő, a tudomány szerint – mégis bántják

Így néz ki a legkívánatosabb nő, a tudomány szerint – mégis bántják

Címlap / Stílus / Test / Így néz ki a legkívánatosabb nő, a tudomány szerint – mégis bántják

Létezik olyan, hogy tökéletes test? A Texas Egyetem kutatói szerint igen, és meg is nevezték a nőt, aki szerintük – és a tudomány szerint – a legideálisabb formákkal rendelkezik.

A szépség relatív és most lehet, hogy most te is arra gondolsz, hogy valakinek a teltebb, míg másnak a vékony testalkat tetszik, de tudósok szerint létezik egy hölgy, aki mindenki – vagy legalábbis a tudomány – szerint tökéletes alakkal rendelkezik, ő pedig nem más, mint Kelly Brook.

Hazánkban nem cseng ismerősen a neve, de az angol modell hazájában és Amerikában rendkívül népszerű. Kelly Rochesterben született és a modellkedés mellett műsorvezetőként és színésznőként is kipróbálta már magát. Tény, hogy valóban gyönyörű és nagyon csinos, de mi alapján övé a világ legtökéletesebb alakja?

A tökéletesség számokban

A divatiparban sokan a 90-60-90-es méreteket tartják ideálisnak – mint mell, derék és csípőbőség – de a kutatók erre rácáfoltak, mikor előálltak azzal, hogy a valóságban sokkal „megengedőbb” az ideális arány. Szerintük ugyanis a tökéletes nő 99-63-91-es méretekkel rendelkezik, sőt, azt is kijelentették, hogy a magassága 168 cm és teljesen természetes. Utóbbi arra utal, hogy nem esett át semmilyen plasztikai beavatkozáson annak érdekében, hogy ezeket a méreteket elérje.

A felmérés szerint tehát azok az idomok a legkívánatosabbak – és tudományosan harmonikusak – amelyeket napjainkban a közvélemény az „enyhén telt” kategóriába sorol. A történelem során sokszor változott a „divat” ezen a téren is, elég, ha csak Rubens gömbölyded nőalakjai vagy a huszas évek sovány, fiús modelljei jutnak eszünkbe.

A divatipar, a reklámok és a média nyomásának köszönhetően a ma ideálisnak tartott alak túl vékony, sőt, egészségtelen és sokak számára elérhetetlen. Ez rengeteg nő önbizalmára van negatív hatással és sokaknál komoly étkezési vagy mentális zavarokat okoz az, hogy igyekeznek olyan vékonyak lenni, mint ahogy azt a tévé, a retusált influenszerek és csontsovány divatmodellek által helyesnek látják. 

A testképzavar modern kifejezés, ami csak az elmúlt években terjedt el, mégis mindenki tudja, miről beszélünk – eredménye pedig a depresszió és szorongás – erre most jönnek a tudósok és kijelentik, hogy ez a 41 éves, teltkarcsú nő az ideál? Mondhatnánk, hogy soha jobbkor! Ráadásul felméréseiket kétszer és végigfuttatták pár hónap különbséggel és másodjára is Kelly Brook bizonyult a legtökéletesebb test tulajdonosának. 

A teljesen természetes lehet tudományosan tökéletes

Ugyan az ideális test fogalmát sokan mindössze társadalmi konstrukciónak tartják, de ahogyan „tudományosan tökéletes” arc létezik, miért ne lehetne tudományosan megfogalmazni a tökéletes test paramétereit is? (Fontos megemlítenünk, hogy a kutatás nem csak a testet, hanem az arcot, orrot, ajkat, a hajat és a kort is figyelembe vette.) A tudósok véleménye szerint Kelly Brook „teljesen természetes és tudományosan tökéletes.”

Érdemes megfigyelnünk, hogy a modell fiatalabb kori képein még vékonyabb volt és a „korral” lett teltebb, ami elképesztően jól áll neki. Kelly azt mondja, mióta nem kifejezetten vékony – sőt, a modellvilágban már „plus size”, azaz ducimodellnek számítana – nagyon sok, testét kritizáló kommentet kap. Világunk sajnos ilyen, lehet valakié a világ legjobb teste, az online tér névtelenséget biztosító platformján még akkor is tömegek fogják kritizálni az embert.

Kelly Brook nemcsak a tökéletes test, hanem a tökéletes példa arra is, hogy a nőknek fel kell ismernie, hogy mindenki más és – ameddig egészséges – addig minden test szép is.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!