A tudatosítás és önbizalomfejlesztés művészete – interjú Kollár Anna self-love coach-al

A tudatosítás és önbizalomfejlesztés művészete – interjú Kollár Anna self-love coach-al

Címlap / Életmód / Egészség / A tudatosítás és önbizalomfejlesztés művészete – interjú Kollár Anna self-love coach-al

Manapság egyre többször halljuk, látjuk, olvassuk, hogy mennyire fontos az önbizalomfejlesztés és a tudatosítás, és hogy milyen kedvező hatásaik lehetnek az életünkre. De vajon hogyan indulhatunk el ezen az úton, miért fontos egyáltalán, és hogyan ismerhetjük fel, ha nekünk is szükségünk van a fejlődésre? Ezekre, és még sok érdekes kérdésre kerestem a választ, melyekre Kollár Anna, self-love coach adott hihetetlenül inspiráló válaszokat! Fogadjátok szeretettel és nyitottsággal 😉

Miért fontos elsajátítani a tudatosítás művészetét?

A tudatosság segít felébredni és segít rátalálni az utunkra. Ha valaki nem tudatosan éli az életét az olyan, mintha térkép nélkül akarna eljutni egy számára is ismeretlen célhoz. Bár maga az út lehet érdekes és izgalmas, de az is előfordulhat, hogy csak a sodródás élményét fogja megélni.

A tudatosságnak pedig szeretném kiemelni egy fontos elemét – amikor tudatosan megfigyeljük a saját gondolatainkat.

A belső kritikusunk – ahogy én nevezem az Ego-lányunk – hangjai, szavai ugyanis nem azonosak velünk.

Így amint elkezdjük tudatosan megfigyelni ezeket a gondolatokat, és észlelni, melyik honnan ered, felülírhatjuk a berögzött negatív szokásainkat, és elkezdhetjük tudatosan megteremteni azt az életet, amit élni akarunk.

Milyen szerepe van életünkben az önbizalomfejlesztésnek?

Az önbizalomfejlesztés szerintem az önismerettel kezdődik. Azzal, hogy megismered azt, aki valójában vagy. Sokszor hajlamosak vagyunk csak utálkozva gondolni magunkra, vagy szimplán másokhoz viszonyítva, mások véleményére alapozva kialakítani a saját énképünket.

Amikor azonban elkezdjük megismerni önmagunkat, felismerhetjük, hogy mennyivel többek és teljesebbek vagyunk, mint az eddigi képünk. És innen elindulhat az önbizalmunk megerősítése, amikor tudatosan dolgozunk a pozitív tulajdonságaink előhozásán és a negatívok felülírásán.

A tudatosítás és önbizalomfejlesztés művészete - interjú Kollár Anna self-love coach-al

Milyen hatással volt az életedre ez a két tényező?

Bár egymás nélkül nem léteznek, az első lépés az önismeret és az önfejlesztés témaköre volt. Amint elindultam ezen az úton, kezdtem egyre tudatosabbá válni.

Felismertem, hogy miért játszmázok, hogyan próbálom a környezetemből kierőszakolni a szeretetet (persze félelemből, ami egy elég rossz indikátor), és miért nem hiszem el, hogy valóban szeretnek; hiába bizonygatták, hiszen én nem szerettem önmagam, ezért nem tudtam elhinni/befogadni az ő szeretetüket sem.

Ez az út megváltoztatta az életem, de még inkább felnyitotta a szemem. Megmutatta, hogy mi a valóság, hogy ki vagyok én, és hogy mi az utam. Ezekre, vagyis több mint 10 év önismeretére alapozva hálás vagyok, hogy ma már nők ezreinek segíthetek ezekkel a felismerésekkel.

Melyek a legjobb módszerek a tudatosításra és az önbizalomfejlesztésre?

Elsőnek talán a nyitottságot írnám, bár nem tudom, ez mennyire számít módszernek. De az az igazság, hogy sokan azzal zárják el magukat, hogy “ó, ez túl egyszerű” vagy “ez nem működik azonnal”, esetleg “ezt már hallottam”. Pedig a legjobb módszerek végtelenül egyszerűek és nagyon könnyen alkalmazhatóak. Ilyen például a személyes kedvencem: a hálaadás.

Adj hálát most, ahogy olvasod ezeket a sorokat három dologért az életedben!

Ha ezt megteszed, általa emeled a rezgésszinted, pozitivitásra hangolod a gondolataidat, segít megérkezni a jelenbe, és rávilágít, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás. Amikor mérges, szomorú esetleg levert vagy, ezzel az egyszerű kérdéssel “miért tudok most hálát adni”, képes lehetsz kimozdítani magad a negatívitásból, és máris más szemmel nézhetsz a világra.

Milyen tanácsod van azok számára, akik most indulnak el az önbizalomfejlesztés és tudatosítás útján?

Az első lépés egy döntés meghozatala. Döntsd el, hogy akarsz dolgozni önmagadon, hogy meg akarod ismerni magad. A következő lépés, hogy keress egy olyan Tanítót, írót, akit hitelesnek érzel, és ásd bele magad az írásaiba, videóiba, ingyenesen elérhető anyagaiba. Majd ültesd át gyakorlatba a tőle tanultakat! Hogy miért írom, hogy válassz egy Tanítót? Mert nagyon könnyen el lehet veszni az információk tengerében, pedig a mondanivaló általában igen hasonló. A lényeg, hogy minél hamarabb vágj bele a megvalósításba, hiszen akkor fogod a leghamarabb megérezni a pozitív változást! 🙂

Kép forrása: Rawpixel/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást