Otthon / Szórakozás

5 trükk a tökéletes fotóhoz: a divatfotósok is alkalmazzák

5 trükk a tökéletes fotóhoz: a divatfotósok is alkalmazzák

Egy jó kamerával persze igazán szuper képeket lehet készíteni, de egy profi kamerától még nem lesz valaki profi fotós. Manapság már a jobb telefonokban is van olyan kamera, amivel tökéletes szelfit lehet készíteni, ha ismersz néhány trükköt – az alábbiakat a divatfotósok is használják.

Felfelé pillantva

Nem véletlen, hogy sok fotós fényképezés közben egy sámlira áll, miközben modellje a fehér vászon előtt pózol.

Ha a fejedet kicsit oldalra biccented, a kamerát pedig nem szemmagasságban, hanem valamivel magasabban tartod, akkor szépen kiemeled az arccsontodat és a járomcsontodat, a szemeid pedig hatalmasnak fognak tűnni.

Néhány kísérletet megér, amíg rátalálsz a megfelelő szögre, nyilván azt sem szeretnéd, hogy óriásszemű plüsskutya hatását keltsd, de ha egyszer megvan a póz, minden fényképeden bájosabban fogsz mutatni.

Értékeld a fényt!

A profi fotózásokon gyakran külön ember felel a fénybeállításokért, de szerencsére neked erre nem feltétlenül van szükséged, elég, ha egy kicsit odafigyelsz a megfelelő fényekre.

A legjobb, ha a világítás oldalról éri az arcodat, ettől a bőröd is szebbnek, a hajad pedig fényesebbnek fog látszani.

Ha lehet, természetes fényforrást keress, állj az ablak mellé, vagy menj ki a szabadba.

Filter helyett sminket

Kevesebbet kell bajlódnod a különféle filterekkel, ha már a sminkedet is úgy készíted el, hogy a lehető legjobban nézz ki a fotón.

A fotózáshoz használt smink általában egy kicsit eltér a mindennapitól, de könnyű elsajátítani: ha természetes hatást szeretnél, készíts natúr sminket, de a kontúrozásnál világosabb szín kerüljön a járomcsontodra, az álladra, az orrodra, és a homlokodra, a két szemöldök közötti részre.

Ettől a képeken az arcod világosabbnak, a bőröd ragyogóbbnak, egészségesebbnek fog tűnni.

Ha merészebb divatfotó hatást szeretnél, akkor válassz egy feltűnő színű rúzst, a fényképen ez is remekül mutat.

Ismerd meg a filtered!

Ma már számos olyan ingyenesen vagy nagyon olcsón letölthető képszerkesztő program létezik, ami egy alkalmazásban minden igényedet kielégíti.

Nekem személyes kedvencem a Pixelmator, ami iOS-re érhető el, és tényleg mindent tud, amire akár kiadványszerkesztésnél is szükséged lehet.

Eltüntetheted vele a szemed alatti sötét karikákat, megváltoztathatod a kép hátterét, játszhatsz a fényekkel.

Tökéletes megoldás, hogy elvégezd az utolsó simításokat, de ha nincs időd vagy kedved ezzel bíbelődni, már egy filter is sokat segít: a fekete-fehér réteggel retro hatást érhetsz el, az aranyos, sárgás filterek pedig gyakorlatilag bármilyen fotót hangulatosabbá tesznek.

A tükör még nem a múlt

Bár az újabb készülékekben már van első kamera is kifejezetten a szelfizésre, azért a “normál”, hátsó kamerával profibb képeket lehet készíteni.

Érdemes tehát a közelben elhelyezni egy tükröt, és a telefon hátsó kamerájával ellőni a képet – de vigyázz, ne a tükörképedet fényképezd!

A tükröt arra használd, hogy abban figyeld a telefonod kijelzőjét, így látni fogod, hogy milyen magasságban, milyen szögben kell tartanod a készüléket, mielőtt megnyomod a mindent eldöntő gombot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást