5 történelmi témájú sorozat, amit érdemes megnézni

5 történelmi témájú sorozat, amit érdemes megnézni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 történelmi témájú sorozat, amit érdemes megnézni

Történelmi sorozatok terén bizony van élet a Tudorokon és a Vikingeken túl is, és létezik néhány olyan széria, amely mögött nem áll óriási csatorna, így kevésbé lett ismert – pedig egyik sem kevésbé érdekes, sőt!

The Kennedys – A Kennedy család

A kanadai-amerikai koprodukcióban készült 2011-es A Kennedy család, ahogy a neve is mutatja, Amerika egyik legismertebb elnökének, John F. Kennedy-nek és családjának életét mutatja be, valamint azt a jelenséget, amelyet úgy ismerünk, hogy a Kennedy-átok.

A 8 részes minisorozat rengeteget foglalkozik a John és öccse (a szenátor) mögött álló túlzottan is ambiciózus papával, és részletesen bemutatja a politika miatt tönkrement házasságokat. A The Kennedys-ben nem kevésbé ismert színészek alakítják a főszerepeket, mint Greg Kinnear, Tom Wilkinson vagy Katie Holmes, és a történelmi karakterek közül olyan ismert zenészek és színészek történetét is belefűzték, mint Frank Sinatra vagy Marilyn Monroe.

Versailles

A 2015 óta futó Versailles c. sorozat a Napkirály, XIV. Lajos udvarába kalauzol el: a történet az 1667-es esztendőben indul, amikor a híres uralkodó még csak 28 éves, és azt a tervet vette a fejébe, hogy felépíti a világ legfényesebb királyságát és a legcsodálatosabb helyet a Földön, Versailles-t. A sorozat bemutatja a kor politikai viszályait, a gazdasági helyzet problémáit, az érdekházasságok világát, és természetesen, mint minden jó francia film és sorozat esetében, itt is számolhatunk túlfűtött viszonyokkal, pompával és elképesztő ruhakölteményekkel.

A leghosszabb ideig uralkodó európai királyt pedig végre nem egy piedesztálra emelt legendaként tárják a nézők elé, hanem románcain, barátain és ellenségein, kapcsolatain keresztül ismerhetjük meg azt az embert, akinek a neve az idők folyamán összeforrt a dicsőséggel.

Upstairs Downstairs – Ház az Eaton Place-en

A két évadot megélt 2010-es sorozat valójában egy remake, a nagysikerű, 1970-es években futó elődje után. A történet azzal indul, hogy a gazdag Holland házaspár házat vásárol a londoni Eaton Place-en 1936-ban, és ezzel együtt a régi házvezetőnő, Rose is visszatér ebbe a házba, ahol korábban is szolgált. A felsőosztálybeli házaspár felbérel néhány embert, akik a ház körüli teendőket fogják ellátni, és akik a luxuslakás alsó szintjén fognak élni.

A történetben képet kapunk arról, milyen volt a 20. század elején az urak és szolgálóik közti viszony, és arról is, hogyan fonódhat össze a ház két szintjén lakók sorsa azzal, hogy a sorozat történelmi hátterében éppen kitörni készül a második világháború. Anglián kívül a kor Németországába is elkalauzolják a nézőt, ahol megismerhetjük a tisztek frontvonalon kívüli életét.

The Last Kingdom – Az utolsó királyság

A The Last Kingdom c. sorozat következő évada hamarosan érkezik, melynek egyik érdekessége, hogy hazánkban is forgatták. Ha szeretted a Camelot-ot vagy a Merlin-t, akkor ezt a sorozatot is biztos, hogy imádni fogod.

A Bernard Cornwell regényei alapján készült sorozatban a viking hódítás időszakába csöppenünk, és a 9. század Angliájába, amikor nem volt az országnak egy egységes uralkodója, helyette hét kisebb királyságra szakadt szét.

A történet főhőse Uthred, az igazságérzetéről híres harcos, akinek kalandozásait követhetjük végig egy olyan korban, amely nem volt mentes a gyilkosságtól és brutalitástól, és egy olyan részekre szakadt birodalomban, amelyről nehéz elhinni, hogy később a világ egyik legnagyobb országává vált.

The Astronaut Wives Club – Asztronauta-feleségek

A 10 részes Asztronauta-feleségek az 1960-as évek Amerikájában játszódik, és a NASA holdraszállási akcióját ismerhetjük meg belőle, de az űrhajósok feleségének nézőpontjából. A történet igazi érdekessége talán a kor sajtója, hiszen a már ekkor is nagyon népszerű LIFE magazin riportere végigköveti a feleségek mindennapjait, míg az ekkoriban hódító útjára indult televíziótól sem lehet nyugtuk az asszonyoknak, hiszen tudósítóik bármit megtesznek azért, hogy a világ elé tárják életüket és félelmeiket.

Ha tényleg egy olyan sorozatot akarsz látni, amely nagyon sajátos történetet mutat be, és amely arról szól, hogyan repedezik a tökéletesség lakkja a világ hősein és a mintafeleségeken, ez lesz a neked való!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást