Így tudjuk regenerálni a töredezett hajvégeket – a legtöbb nő küzd vele

Így tudjuk regenerálni a töredezett hajvégeket – a legtöbb nő küzd vele

Címlap / Stílus / Haj / Így tudjuk regenerálni a töredezett hajvégeket – a legtöbb nő küzd vele

Manapság egyre több nő küzd hajszárazsággal, hajtöredezettséggel, így elengedhetetlen, hogy részletesebben beszéljünk a témáról. A szétnyíló hajvégek nemcsak esztétikailag zavaróak, a hajszerkezetet is teljesen tönkreteszik. Visszaépíteni, regenálni sokkal nehezebb egy rossz állapotból, mint odafigyelni a megelőzésre.

Szóval fontos, hogy időben felismerjük a problémát és azonnal elkezdjünk foglalkozni vele. Szakértőnk, Ternyák Kata az Imagine szalon tulajdonosa és vezető fodrásza szerint például a vendégei közül már egyre kevesebben panaszkodnak hajszárazságra és töredezett végekre.

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, a rendszeres szalonkezelések, a megfelelő termékekkel történő otthoni ápolás és hajvágás is hozzásegít ahhoz, hogy minimalizáljuk ezt az általános problémát.

De nézzük csak, hogyan is tudjuk megállapítani, hogy töredezett-e a hajunk?

Töredezett vagy sem?

A haj érdesebb tapintása, fénytelensége és rugalmatlansága egyértelműen hajszárazságra utal. A hajszárazság, töredezettség szintje persze egyénenként elérő lehet. Ha már azonban szerteágaznak a végek, akkor biztos, hogy erősen töredezett hajról beszélhetünk, ne késlekedjünk felkutatni a probléma okát. 

Leásni a mélyre

„A haj töredezésének oka igen sokrétű lehet” – kezdi magyarázni nekünk Ternyák Kata, az Imagine szalon tulajdonosa és vezető fodrásza. „Visszavezethető stresszre, hormonális változásokra is, nyilván ilyen esetben külső-belső támogatásra van szükség, de a töredezést rossz vagy túl sűrű hajmosási rutin, az időjárás és más külső hatások, mint például az erős hőhatás is okozhatja. Illetve sajnos, ha nem a hajunk szerkezetének megfelelően történik a hajvágás, az is sok kárt tud tenni a hajvégekben.”

Minden esetben elengedhetetlen a fodrász bevonása, hiszen segítségével sokkal jobban tudjuk analizálni a hajunkat. Segíthet megtalálni nekünk a probléma okát és akár még terméket is tud ajánlani a gondunkra. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást