Életmód / Ezotéria

Ez tökéletesen jellemzi a személyiséged a védikus horoszkópod szerint

A védikus asztrológia a nyugati asztrológiához hasonlóan 12 rásit, vagyis jegyet ismer, amik nagyjából megfeleltethetőek az általunk használt csillagjegyeknek. Válaszd ki, hogy a te jegyed mivel áll párban, és derítsd ki, mit árul el rólad ez alapján a születési dátumod! (A védikus horoszkópodból az ebben az életben rád váró karmikus feladatodat is megismerheted. Ha kíváncsi vagy rá, olvasd el az erről írt korábbi cikkünket ITT.)

A nyugati és a védikus rendszer különbsége

A nyugati és a védikus asztrológia egyik legfőbb különbsége, hogy az előbbi elsősorban a személiségünkkel, karakterjegyeinkkel foglalkozik, amit a Nap határoz meg, a védikus horoszkóp viszont a Hold járását veszi figyelembe, ami az elmét, a szellemi és érzelmi jegyeket befolyásolja. Mivel az uralkodó bolygó eltér, a jegyek számítása is máshogy történik. Az alábbi táblázat segít eligazodni: 

CsillagjegyVédikus jegyváltás időpontjaNyugati jegyváltás időpontja
Kosáprilis 13-14. – május 13-14.március 21. – április 20. 
Bikamájus 13-14. – június 15-16.április 21. – május 20. 
Ikrekjúnius 14-15. – július 15-16.május 21. – június 21. 
Rákjúlius 15-16. – augusztus 16-17.június 22. – július 22. 
Oroszlánaugusztus 16-17. – szeptember 16-17.július 23. – augusztus 23.
Szűzszeptember 16-17. – október 16-17.augusztus 24. – szeptember 22. 
Mérlegoktóber 16-17. – november 15-16.szeptember 23. – október 23.
Skorpiónovember 15-16. – december 15-16.október 24. – november 22. 
Nyilasdecember 15-16. – január 14-15.november 23. – december 21. 
Bakjanuár 14-15. – február 12-13.december 22. – január 20.
Vízöntőfebruár 12-13. – március 13-14. január 21. – február 19. 
Halakmárcius 13-14. – április 13-14.február 20. – március 20. 

Mesha – Kos

Ambiciózus és erőteljes személyiséged van, amire rádob egy lapáttal, hogy kifejezetten független vagy. Megvan benned az a fizikai és mentális energia, aminek köszönhetően bármilyen problémás helyzetben megállod a helyed, társaságokban pedig általában te vagy a legdominánsabb személy.

Hajlamos lehetsz arra, hogy gyorsan elveszítsd a türelmed, és a füllentés sem áll túlságosan messze tőled.

Ami a szerelmet illeti, a kapcsolatok kezdetén nehezen engeded el a szabadságodat, azonban ahogy telik az idő, fokozatosan hűségesebbé válsz.

Vrishaba – Bika

A jegy szülöttei szép külsővel és jó személyiséggel lettek megáldva. Már a viselkedésedben is megmutatkozik, mennyire érzelmes típus vagy, és emiatt erősen kötődsz a szeretteidhez (barátokhoz és családtagokhoz egyaránt).

Megvan a tehetséged a különböző üzletekhez, ugyanakkor hajlamos lehetsz a költekezésre is.

Érzéki, fogékony és büszke lelked van, arra azonban érdemes jobban odafigyelned, hogy a dicséretek miatt ne legyél másokkal szemben lenéző. Hosszú utazás áll még előtted, amiben jó emberismerő készséged nagy segítségedre lesz majd.

Mithuna – Ikrek

Tele vagy spirituális energiával, és általában mindent alaposan kielemzel. Sok benned az ellentmondás, szinte mindent megkérdőjelezel, a véleményedet pedig akár egyik percről a másikra képes vagy megváltoztatni.

Közel áll hozzád a művészet és az irodalom, ami nem meglepő, hiszen kifejezetten sokoldalú személyiséged van. Általában egyszerre két teljesen eltérő területen kötöd le magad: ez megnyilvánulhat hobbiban, vagy akár munkában is.

Igazi ékesszóló vagy, aki bármilyen kommunikációs helyzetben megállja a helyét humorérzéknek köszönhetően, e mellé pedig tájékozottság is társul. Azonban fel kell készülnöd arra, hogy életed minden területén nehézségekkel kell megküzdened; többek között a szexuális életedben tapasztalhatsz bizonyos problémákat.

Karkata – Rák

Jellemző vonásaid közé tartozik erős alkalmazkodóképességed, és a misztikus témák iránti érdeklődésed.

Nagyobb és kisebb társaságokban egyaránt kiemelkedsz személyiségednek köszönhetően, életedre pedig nagy hatással vannak a szüleid. Rendkívüli tehetséged van a nyelvek tanulásához, úgyhogy erre a területre mindenképpen érdemes odafigyelned.

Érzékeny lelked van, akár egy reklámon képes vagy elpityeredni, ettől függetlenül azonban létezik a személyiségednek egy titkos oldala is, amit szinte senki sem ismer rajtad kívül. A házas életedre nagy figyelmet kell majd fektetned, ugyanis ezen a területen komoly problémákba ütközhettek.

Simha – Oroszlán

Afféle uralkodó személyiséged van, amihez ugyanakkor nagylelkűség társul. Megvan benned az a képesség, hogy vezess és inspirálj másokat, ezért pedig garantáltan megkapod egyszer a jutalmad.

Kisugárzásodnak köszönhetően szinte mágnesként vonzod magad köré az embereket, a szerelemben pedig nem elégszel meg a tökéletesnél kevesebbel.

Erősen kötődsz az erdőkhöz és a hegyekhez, ezért imádsz ilyen helyszíneken túrázni – már csak azért is, mert imádod az aktív programokat.

Kanya – Szűz

Nagyon gyakorlatias személy vagy, ugyanakkor kissé szemérmes és tisztalelkű is. Noha időnként eluralkodik rajtad a visszafogottság és a félénkség, társaságokban mégis nagyon barátságos típus vagy.

Erősen érdeklődsz az okkult és ősi témák iránt, emellett pedig rendkívül jól tájékozott vagy más területeken is.

Becsületességed miatt elutasítod a csalást, érzékenységed miatt pedig nehezen viseled el a kritikát. Szerencséd van, mert az életed későbbi szakasza rendkívül békés lesz, de figyelj oda az egészségedre, mert az emésztéseddel és a májaddal problémák lehetnek.

Tula – Mérleg

Fontos számodra az egyensúly megteremtése, és hatalmas igazságérzeted van. Nem szeretsz gyorsan ítélni, épp ezért a problémáknak mindkét oldalát alaposan megvizsgálod.

Gyengéd természetednek és erős kommunikációs képességeidnek köszönhetően sokan kedvelnek téged, ugyanakkor te is elvárod, hogy a barátaid őszinték legyenek veled.

Nehezen vetsz véget egy rosszul működő kapcsolatnak, és általában nem veszed észre a közeledő csapdákat.

Vrischika – Skorpió

Érzelmes típus vagy, akiben nagy a birtoklási vágy, emellett pedig kifejezetten ravasz vagy.

Nincsen túl sok barátod, ez azonban téged egyáltalán nem zavar, hiszen ezekben az emberekben maximálisan megbízol.

Életed során számos váratlan meglepetés érhet téged, amelyekre talán még nem is vagy felkészülve igazán.

Szereted a kezedben tartani az irányítást, és rendkívül nagy szexuális étvággyal rendelkezel.

Dhanus – Nyilas

Egy biztos: nagyon barátságos és vidám személyiség vagy, aminek köszönhetően rengetegen kedvelnek téged.

Alaposan átgondolod a dolgaidat, és nagyon intellektus vagy, amihez viszont lobbanékonyság és erős szenvedély társul.

Szereted a szabadtéri sportokat, és mindig optimistán állsz az élethez, ami segít az állandó megújulásban. A szerelmi életedben szinte elvárod, hogy csodáljon a partnered, emellett pedig szívesen ismerkedsz különböző személyiségekkel.

Makara – Bak

Hatalmas célokat tűztél ki magad elé, és bár a kezdetek kissé nehezen indulnak, végül elképesztő magasságokra törhetsz.

Emiatt azonban fel kell készülnöd arra, hogy számos ellenséget szerzel magadnak, és konfliktusokból sem lesz hiány.

Talán ez lehet az oka annak, hogy kissé nehezen bízol meg másokban, és emiatt nem is igazán nyílsz meg előttük.

Ez pedig a szerelemben is megnyilvánul: a partnered olykor ridegnek tarthat.

Kumbha – Vízöntő

Rengeteg nagy gondolkodó született ebben a jegyben. Készülj fel, mert életed során számos váratlan utazáson veszel részt – lelkileg és fizikailag egyaránt.

Sokszor a barátaid nagyobb hatással vannak rád, mint a családtagjaid, ezért nagyon erősen kötődsz hozzájuk.

Nehezedre esik beilleszkedni a tömegbe (sőt, általában nem is szokott sikerülni), valamint egyszerre vágysz a szabadságra, és arra, hogy valaki védelmezzen téged.

Kissé szemérmes típus vagy, ezért ritkaságszámba megy, ha te kezdeményezel.

Meena – Halak

Viselkedésedben gyakran megnyilvánul, mennyire elemző és érzelmes típus vagy.

Imádod a barátaidat és családtagjaidat, a szerelemben nagyon odaadó vagy, ugyanakkor hangulatemberként gyorsan változik a kedved.

Nagyon találékony és kreatív vagy, mégis, ettől függetlenül nem fektetsz bele minden erőfeszítést az álmaid megvalósításába. Kisugárzásodnak köszönhetően rengetegen vesznek körül téged, ettől függetlenül életed bizonyos szakaszaiban szeretsz egyedül elvonulni.