Stílus / Test

A tökéletes pedikűr 8 titka

A tökéletes pedikűr 8 titka

A pedikűr nemcsak nyáron fontos, hiszen a tetőtől talpig terjedő ápoltság a legnagyobb zimankóban is komfortérzetet nyújt. Búcsúzz el a bőrkeményedéstől, és üdvözöld a selymes lábakat!

Ne kockáztass a színnel!

Megtaláltad a tökéletes körömlakkot. Úgy gondolod, hogy unalmas lenne az összhatás, ha a kezeden és a lábadon is azt hordanád? Ez egyáltalán nem igaz, inkább elegáns és kockázatmentes lesz az összhatás.
Ha mégis a különböző árnyalatok mellett döntesz, figyelj rá, hogy passzoljanak egymáshoz. A kék és a piros például nem nyerő páros!

Óvatosan a bőrkeményedéssel!

Természetes, hogy a lábfejed és a talpad bizonyos részen megvastagszik a bőr, hiszen ez a védelmet szolgálja. Ám ha száraz, repedezett, elszíneződött bőrkeményedésről van szó, nemcsak esztétikai, de egészségügyi okból is érdemes megválnod tőle, mivel fokozott a gombásodás veszélye.
Ehhez áztasd a lábad legalább öt percig meleg vízben, majd habkővel vagy reszelővel távolítsd el a felesleget.

Vigyázz a körömágyra!

Ha szépítkezés közben teljesen hátratolod vagy levágod a körömágybőrt, zöld utat adsz a kórokozóknak.
Tévhit, hogy a tökéletes pedikűr feltétele a körömágybőr láthatatlanná varázsolása: inkább ápold gazdag hidratáló krémmel, és akkor nem lesz zavaróan száraz. Vörös, gyulladt körömágy esetén pedig irány az orvos!

Előzd meg az elszíneződést!

Az élénk árnyalatú körömlakkok gyakran maradandónak tűnő nyomot hagynak a körmökön. Ettől aceton tartalmú lemosóval vagy citromlé segítségével szabadulhatsz meg, a további problémát pedig alaplakk használatával fojthatod el már csírájában.
Amennyiben az elszíneződött körmeid vastagok és porladnak, valószínűleg gombás fertőzésed van, tehát nem a lakk a baj oka.

Ne borotválkozz előtte!

Ha pedikűröshöz jársz, zavarban érezheted magad a borosta miatt, de ne tedd, hiszen a szőrnövekedés természetes folyamat.
Azért tanácsoljuk ezt, mert a frissen borotvált láb számtalan – szabad szemmel akár láthatatlan – sérülést rejt, amelyekhez nem célszerű, ha a lábfej és a talp baktériumai közel férkőznek. Kellemetlen következmény lehet a piros pöttyös szőrtüszőgyulladás.

Vágd a körmöd rendszeresen!

Egyénenként változik a gyakoriság szükségessége, de elmondható, hogy hetente-kéthetente érdemes ellenőrizned a lábkörmeid hosszúságát.
Amennyiben zoknin keresztül is jól tapinthatóan kitüremkednek, érdemes egy jó minőségű körömvágó ollóval, egyenes mozdulattal levágni őket.

Ne dőlj be a halpedikűrnek!

Bár divatosnak tűnik az eljárás, amelynek során apró halacskák csócsálják le az elhalt hámsejtjeidet, számos országban már betiltották, mert higiéniai aggályokat vet fel.
A szalonok jó esetben vizet cserélnek a szolgáltatást igénybevevők között, de a kis élőlényeket képtelenség kipucolni: könnyen átvihetnek bizonyos fertőzéseket egyik wellnessezőről a másikra.

Télen is óvd a lábad!

Lefekvés előtt mindig tisztítsd meg alaposan, majd kend be hidratáló krémmel! Utóbbit pakolásként is használhatod: ehhez vastagon alkalmazd, aztán húzz pamut zoknit. Meglátod, mennyivel jobban érzed magad, ha tudod, hogy a csizma mélyén tökéletesen karban tartott láb lapul, ráadásul tavasszal sem lesz vele hirtelen sok dolgod, amikor ismét közeleg a szandálszezon!
„Ugyan, ki látja?” – gondolhatod, amikor az értékes időt éppen a lábadra kellene „pazarolnod”. Pedig éppen elég, ha te tudod, hogy itt egy bőrkeményedés díszeleg, ott meg egy szeptember eleje óta ott felejtett körömlakkfolt. A rendszeres ápolás előnye, hogy nem kerül sok időbe vagy pénzbe. Probléma akkor adódik, ha több hónapnyi hanyagság nyomát kell eltüntetned. Ugye, nem akarod ezt átélni tavasszal?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást