Tökéletes manikűr otthon – Elmondjuk, melyik eszköz mire való

Tökéletes manikűr otthon – Elmondjuk, melyik eszköz mire való

Címlap / Stílus / Test / Tökéletes manikűr otthon – Elmondjuk, melyik eszköz mire való

Mindegy, milyen divatos a ruhád, vagy mennyi festék van rajtad, a szépség az ápoltsággal kezdődik. A szépen manikűrözött körmök ennek elengedhetetlen feltételei, de nincs mindenkinek pénze vagy ideje arra, hogy hetenként manikűröshöz szaladjon. 

A karban tartott és tiszta körmökkel persze már nincs okod szégyenkezésre, de ha valami különlegesebbet szeretnél, azt is elkészítheted otthon is, ha megvannak hozzá a megfelelő eszközeid.

Hogy segítsünk egy kicsit, bemutatunk néhány apró kelléket, és azt is elmondjuk, mire használhatod őket.

Pöttyöző

Az ügyesebbek persze szabad kézzel is megrajzolhatják, de a pöttyözővel a hatás összehasonlíthatatlanul profibbnak tűnik.

Ha külföldi oldalakról rendeled meg, dotting tool néven találod, de itthon is egyszerűen beszerezheted bármelyik kellékes boltban, de kis szerencsével hobbiboltokban is rátalálhatsz, de én láttam már jobban felszerelt manikűrös neszeszerben is.

Ha szeretsz néha mintákat is festeni a körmeidre, de nem szeretnél egy egész sereget beszerezni a különféle formázókból és kiegészítőkből, akkor a pöttyöző az, amire szükséged lesz.

Az aprócska gömb végződéssel nem csak pöttyöket, de állatmintát vagy virágokat is varázsolhatsz a körmeidre. 

Toll ecset

A vékony ecsetet úgy alakították ki, hogy könnyű legyen tartani, és egyenletesen dolgozni vele, így olyan magabiztosan forgathatod a lakkba mártott ecsetszálakat, mintha csak egy tollal rajzolnál.

Ha szeretsz izgalmasabb mintákat is a körmeidre festeni, akkor olyasvalamit keress a boltokban, ami így néz ki: 

A toll ecsettel egyébként nem csak vékony vonalakat rajzolhatsz, de a körmeid két oldalát is könnyedén kifestheted anélkül, hogy a lakk az ujjaidra kerülne, ha pedig mégis marad egy kis „piszkos munka” a lakkozás után, akkor lemosóba mártva a tollakkal éppen csak onnan tüntetheted el a lakkot, ahonnan kell, anélkül, hogy a frissen festett körmeidben kárt tennél.

Bélyegző

A körömbélyegző valóban elképesztő lehetőségeket rejt, de tényleg csak perfekcionistáknak ajánlott, vagy azoknak, akik szeretik, ha a körmüket különleges minta díszíti, de nem szeretnek hosszú percekig pepecselni a lakkozással.

A bélyegzőkhöz különféle mintákat választhatsz, a virágostól a kígyóbőrön át a mindenféle tematikus szimbólumokig.

A hihetetlenül bonyolult minták és mégis tökéletes körmök mögött többnyire nem elképesztő kézügyesség, hanem egy bélyegző rejlik: a kiválasztott sablonra csak fel kell vinned a lakkot, majd a bélyegzőt végig kell futtatnod a mintán, és ez után rányomnod a körmödre.

Egyetlen pillanat kisebb műalkotásokat varázsolhatsz a kezeidre például egy ilyen eszközzel: 

Csipeszek

A csipesz az, ami még ha egy manikűrös neszeszerben lapul, elsőre talán akkor sem tűnik olyasminek, amit a körmeiden használhatnál. Pedig léteznek olyan csipeszek, amelyeket kifejezetten a köröm díszítéséhez találtak ki, de ha csak nem készülsz arra, hogy profi manikűrössé válj, az otthoni dekoráláshoz egy kisebb fejű szemöldökcsipesz is tökéletesen megfelel.

Ezt az eszközt arra használhatod, hogy a kisebb köveket, kristályokat, amikkel a körmödet díszíted, a megfelelő helyre illeszthesd. Mivel ezeket a kiegészítőket még az előtt kell felhelyezni, hogy a lakk teljesen megszáradt volna, az ujjaddal szinte lehetetlen felrakni őket anélkül, hogy a lakk meg ne sérülne. Egy csipesszel viszont precíz és tiszta munkát végezhetsz.

Dekoráljunk, de hogyan?
Galéria / Dekoráljunk, de hogyan?

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!