Ébredéshez, munkában ébren maradáshoz, délután baráti beszélgetésekhez – a kávé átszövi mindennapjainkat, és nyugodtan mondhatjuk, hogy ahány ember, annyiféle kávézási szokás. Ráadásul kultúránként, országonként is eltér, hogyan isszák a fekete nedűt. Szeptember 29. a kávé világnapja, ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány kávéspecialitást a világból!
3/8 Törökország: a híres török kávé
Itt a kávé főzésének módja a különleges, hiszen a finomra őrölt kávét egy erre a célra készített rézedényben, cukorral együtt főzik meg, ám ezt a folyamatot legalább kétszer-háromszor megismétlik – mielőtt felforrna a főzet, leveszik a tűzről, majd visszateszik és újra felfőzik.
Ettől nagyon egyedi íze lesz a kávénak, ha még sosem kóstoltad, készülj fel, hogy elsőre szokatlan lesz.
Állítólag minden török családnak megvan a saját receptje ehhez a tradícióhoz, így házanként is eltérő lehet a végeredmény.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!