Szórakozás / Otthon

Titkos szoba az Eiffel-toronyban? Rejtett helyek a világ leghíresebb turistalátványosságaiban

Már el sem kell utaznunk otthonról, hogy megnézzük, hogyan mutatnak a világ legnagyobb turistalátványosságai. Az internet korában elég csak bepötyögnünk, mire vagyunk kíváncsiak, és máris elénk tárul több ezer fotó. De még így sem ismerjük minden részletüket, ugyanis azt csak kevesen tudják, milyen titkos helyiségek találhatók az Eiffel-toronyban vagy a Mount Rashmore mögött.

Szoba az Eiffel-toronyban

Az Eiffel-toronyból csodálatos a kilátás, így nem véletlen, hogy órákig kell sorbaállnunk, ha fel szeretnénk jutni rá.

Az épületnek viszont nem ez az egyetlen különlegessége: a harmadik szintjén ugyanis található egy titkos szoba, amely a tervezőcég tulajdonosáé, Gustav Eiffel mérnöké volt.

Ez volt az ő privát helysége, ahol a tiszteletbeli vendégeket fogadta, például egyszer Thomas Edisont is. Ma már ez a szoba nyitva van a látogatók előtt, benne egy Edisonról és Eiffelről mintázott bábuval.

Üres épület a Times Square-n

A Times Square látképéhez hozzátartoznak a sárga taxik, a kismillió hirdetés és az épület, ami kettészeli a teret. Azt viszont tudtad, hogy ez a jellegzetes ház belülről valójában teljesen üres?

Még 1992-ben ment csődbe a cég, akik eredetileg megvásárolták az épületet, és ezt követően egy reklámügynökségnek adták el.

Nekik támadt egy jó ötletük, és kiadták az oldalán lévő üres területeket reklámfelületként.

Emiatt éves szinten több millió dollár bevételt gyűjtenek be, pedig csak elhagyatott irodák, és egy alsó szinti gyógyszertár található benne.

Kamra a Mount Rushmore mögött

Filmekből már jól ismerhetjük azt a hegyoldalt, amelybe a négy amerikai elnök arcképét faragták bele.

A Mount Rushmore viszont több, mint egy óriásinak tűnő, unalmas szobor: valójában található itt egy titkos kamra, ahol csak nagyon kevesen fordulhattak meg eddig.

A bejáratot egy 500 kilós gránit tömb torlaszolja el a látogatók elől, így az arrajárók nem tudnak bemenni.

Erre azért is volt szükség, mert itt tartják az Amerikai Egyesült Államok legfontosabb iratait, köztük például a Függetlenségi Nyilatkozatot is.

Alagútak Las Vegas alatt

Las Vegas központja tele van kaszinókkal, kivilágított épületekkel, és csak úgy pezseg itt az élet.

Azt viszont kevesen tudják, hogy ez a föld alatt sincs másképp; a legzsúfoltabb utak alatt húzódik meg ugyanis több alagútrendszer is, amely többszáz hajléktalannak ad otthont.

Noha teljes sötétség uralkodik a vájatokban, ha felkapcsolnánk egy zseblámpát, mindenhol ágyakat, különféle bútorokat és ruhák tömkelegét találnák meg.

Nem véletlen, hogy a turisták sosem járnak erre!

Szoba Hamupipőke kastélyában

Az amerikai Disney World vidámparkban található Hampupipőke kastélya, amelynek van egy rejtett kis szobája.

A helységbe lépve úgy érezhetjük, mintha egy nagyon drága hotel lakosztályába csöppentünk volna, de hiába fizetnénk meg a világ összes kincsét is, nem lehet szállást foglalni itt.

De ez nem jelenti azt, hogy tilos az ittalvás!

Disney World ugyanis január összes napjára lottót hirdet, és a főnyeremény az, hogy a győztes eltölthet ebben a mesebeli szobában egy éjszakát, méghozzá ingyen!

Üres terem a Szabadság szoborban

A Szabadság szobor kezében található egy kis fáklya, ami 1916-ig tárva nyitva állt a látogatók előtt, és egy hosszú lépcsősoron keresztül jöhettek fel ide.

Azonban egy súlyos robbanás során az építmény egy része jelentősen megrongálódott, és a látogatókat kitiltották innen.

Noha azóta már lecserélték a fáklyát, és felújították a lerombolt területeket, a nyilvánosság előtt sosem nyitották meg ismét ezt a részt, így ma már ezt az aprócska termet ki kell hagyni a látogatásokból.