Életmód / Receptek / Táplálkozás

A titkos áfonyáspite recept

A titkos áfonyáspite recept

Omlós falatok, felejthetetlen íz és látvány. Íme egy kulináris remek titkos receptje.

Hozzávalók 8 személyre
– 18 dkg fehérliszt
– 6 dkg cukor
– 1 tasak sütőpor
– késhegynyi só
– 12 dkg sótlan vaj (hidegen)
– 1 tojás
– 1 tasak vaniliacukor vagy 1 vaniliarúd
A töltelék hozzávalói
– fél kiló friss áfonya vagy fagyasztott áfonya
– 2 teáskanál étkezési keményítő
– 24 dkg tejfel
– 6 dkg cukor
– 2 tojás sárgája
– 1 kiskanál vanilia eszencia
– 24 dkg édes tejszínhab a toppingnak

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Kenjük ki a tortaformát vagy használjunk sütőpapírt.
Egy keverőtálba öntsük bele a lisztet, 6 dkg cukrot, sütőport és sót. Tegyük hozzá a vajat és keverjük kezünkkel amig morzsákban lesz a tészta. Adjuk hozzá a tojást és a vaniliacukrot majd gyúrjuk össze a tésztát. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a sütőformában.
Szórjuk a keményítőt az áfonyára majd keverjük óvatosan össze a gyümölcsöt.
Készítsük el a krémet. Keverjük össze a tejfelt a cukorral, tojássárgájával és 1 kiskanál vanilia eszenccel.
Ezt a keveréket öntsük az áfonyához, lazán keverjük össze és óvatosan öntsük a tésztához.
Süssük a pitét 60-70 percig, amíg a teteje megbarnul a széleknél.
Igazán lehűtve finom, tejszínhabbal tálalva.
Bien tipp: elkészíthetjük egyéb gyümölccsel is: szeder, ribizli vagy akár málna.
Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást