3 típusú elvált férfi létezik – De közülük csak egynek érdemes esélyt adni

3 típusú elvált férfi létezik – De közülük csak egynek érdemes esélyt adni

Címlap / Stílus / 3 típusú elvált férfi létezik – De közülük csak egynek érdemes esélyt adni

Ha egy bizonyos életkor után ismerkedni kezdesz, rengeteg elvált férfivel hozhat össze a sors. Ezzel persze nincs is semmi baj, pláne, hogy meglehet, te is túl vagy már egy házasságon. Azonban érdemes nagyon megfigyelned, hogy milyen személlyel találkoztál össze, ugyanis három típusú elvált férfi létezik, és ebből csak egynek szabad esélyt adni.

Sokan azért egy picit megijednek az elvált szó hallatán, bár leginkább akkor, ha ők maguk még sosem éltek házasságban. Valamilyen szinten természetesen ez érthető, hiszen egy ilyen helyzetben, különösen, ha a korábbi párjától gyermekei is születtek, sosem tudjátok majd igazán magatok mögött hagyni a múltat.

El kell fogadnod, hogy a férfi családjával tartani kell a kapcsolatot, hogy a gyerekek sokszor lesznek nálatok, és ti is egy úgynevezett mozaik családdá váltok majd.

Ez elsőre talán ijesztőnek hangzik, de valójában rengeteg csodálatos élményt is rejt magában, ezért nem érdemes elzárkóznod attól, hogy részesévé válj. Amikor viszont olyan személlyel találkozol, aki épp pár hónapja vált el, benned is felmerülhet a kérdés: “vajon egy frissen elvált férfi mit keres?” Az igazság az, hogy a legtöbb, újonnan szinglivé vált ember nem feltétlenül akar komoly kapcsolatot, inkább csak társaságra vágynak, esetleg kalandoznának. Épp ezért légy óvatos azzal a pasival, aki:

1. Nagyon imádja a szabadságát

Ő az első típus a listánkon. Ez a férfi kipróbálta a házas életet, és rájött, hogy nem neki való a dolog. Úgy érezte, a házasság inkább kompromisszumokból és állandó veszekedésekből állt, amelyek végül kiirtották a kapcsolat tüzét. Miután elvált, nagyra értékeli a szabadságát, imádja a kalandokat, szívesen flörtölget más nőkkel, és tökéletesen érzi magát ebben a felállásban.

Még azt is hangoztatja, hogy soha többé nem akar megházasodni. Nincs gond azzal, hogy rájött, mit szeretne csinálni, de épp ezért nem érdemes túl nagy reményeket fűznöd hozzá. Lehet, hogy amikor együtt vagytok, minden tökéletes, és úgy érzed, tényleg szeret téged, de ha közben látod, hogy nem akar komoly kapcsolatot, sem pedig mély elköteleződést, hosszú távon ne tervezz vele!

2.
Aki nincs még túl rajta

Érthető, hogy a válást, egy tönkrement házasságot nem lehet csak úgy egyik napról a másikra elfelejteni. Az embereknek idő kell ahhoz, hogy kiheverjenek egy ekkora csalódást; és van, akinek több is kell ebből, mint az átlagnak. Ezért megesik, hogy egyesek úgy próbálnak meg vigasztalódni, hogy keresnek valakit, akire támaszkodhatnak.

Egyből belevetik magukat az ismerkedésbe, abban a reményben, hogy egy új kapcsolat majd feledteti velük a fájdalmat. Érthető, de közben a másik féllel szemben ez sokszor igazságtalan. Hiszen amikor valaki még nincs túl a volt párján, sosem tudja magát belevetni maximálisan egy másik kapcsolatba. Ha azt látod, hogy a pasi gyakran szomorkodik a korábbi házassága miatt, esetleg dühösen beszél a volt feleségéről, akkor biztosra veheted, hogy még nincs túl rajta, és csak a saját szívedet töröd össze azzal, ha úgy teszel, mintha ezt nem látnád.

3. Aki végre készen áll

És szerencsére ott van az a férfi, aki végre készen áll. Ő az, aki még mindig hisz a szerelemben, és abban, hogy egy rosszul sikerült házasság nem garantálja az örök keserűséget. Ez a személy nem beszél állandóan a volt feleségéről, sőt, amikor szóba jön, mindig tisztességesen és őszintén mesél arról, mi történt. De mégsem e körül forog az élete. Nem az határozza meg őt, hogy elvált, hanem az, hogy milyen személyiség, és mi érdekli.

Amikor megismerkedtek, úgy érzed magad mellette, mint amikor még tini voltál, és életed első randijainak egyikén vettél részt. Ő az az elvált férfi, akinek megéri esélyt adni, mert nem a múltját akarja görcsösen elfelejteni, vagy éppen ahhoz ragaszkodni, hanem egy új jövőre vágyik, valaki mással.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást