Tippek a tavaszi gardrób-átrendezéshez

Tippek a tavaszi gardrób-átrendezéshez

Címlap / Stílus / Divat / Tippek a tavaszi gardrób-átrendezéshez

Beköszöntött a jó idő, amikor is elő kell kerülnie a rövidebb, lengébb, vidámabb daraboknak. Sokan érezzük ekkortájt úgy, hogy „alig van néhány ruhánk”, mígnem a bevásárló körút után szembesülünk vele, hogy semmi sem fér már a szekrényünkbe. Ideje szelektálni!

Talán majd felveszem!

Ez az a mondat, amit el kell felejtened, ha a ruháid között szelektálsz, ugyanis ha ezt az elvet követed, az égvilágon semmi sem fog változni. Ha valamit már egy éve nem vettél fel, akkor annak a ruhának egészen biztos, hogy nincs helye a szekrényedben. 
 
Nem kell feltétlenül elajándékoznod, vagy elcserélned, hiszen újra divatos lehet, vagy ismét megkedvelheted. Ha nincs szíved megválni tőle, akkor tedd egy zsákba a többi hasonló sorsú darab mellé, majd pakold be őket a beépített szekrény tetejébe. Itt bármikor elérhetőek lesznek, mégis kellően távol vannak ahhoz, hogy ne zavarjanak a mindennapokban.

Megvettem, de még sosem hordtam

Mindenkinek vannak olyan ruhái, amik ellenállhatatlanul hozzánőttek a bevásárlókosarunkhoz, de aztán sokszor címkéstől ott raboskodnak a szekrény mélyén, várva a megfelelő alkalmat (ami sajnos igen ritkán jön el). 
 
Az ilyen ruhákat felesleges a szekrényedben tartogatnod, hiszen ha akkor, az aktuális divat szelében nem hordtad őket, valószínűleg eztán sem fogod. A tavaszi gardrób megújítás során ezeket a darabokat érdemes továbbadnod, akár pénzért megválnod tőlük a baráti körödben, vagy az interneten, hiszen így bőségesen lesz mit befektetned a ruhatárad frissítés során.

Csak a tavaszi ruhák legyenek elől!

Nagyon fontos, hogy ha egyébként is kevés helyed van a szekrényedben, akkor ne foglaljon még többet a sok felesleges holmi. Ebben az esetben nem elegendő, ha pusztán hátrapakolod a téli, őszi ruhákat, hanem teljesen ki kell pakolnod a szekrényedet. Az évszakhoz nem passzoló darabokat érdemes dobozokba rakni, hiszen ezeket könnyű tárolni, akár az ágy alatt, akár a szekrény tetején. 
 
Ha műanyag, színes dobozokba pakolsz, akkor nem is feltétlenül kell eldugnod őket, hiszen akadnak már nagyon szép és különleges megoldások is a tárolási problémákra. 

Nem kell mindennek külön vállfa!

Ha a fogasos megoldást választod, akkor is spórolhatsz a hellyel, ugyanis nem kell minden egyes ruhadarabnak külön vállfát kijelölnöd. Az alkalmi öltözéket nyugodtan teheted egy vállfára a szoknyával, nadrággal, blézerrel, esetleg az inggel együtt. 
 
Éppen a helyproblémára kínálnak megoldást azok a vállfák, amik szétnyithatóak, lefelé hosszabbak, ebben az irányban több ruhát lehet rájuk gond nélkül felakasztani. Érdemes ezek után is érdeklődnöd, ha nagyon kevés helyed van.

Csinálj még több helyet a szekrényedben!

Némi átalakítással könnyebben rendet tarthatsz a szekrényedben és úgy tűnhet, jóval több helyed van az eredeti verzióhoz képest.
Ilyen lehet pl. az is, ha zsebeket varrsz egy textilanyagra, amit fellógatsz a szekrényajtó belső részére, esetleg rekeszekre bontod a fiókokat, hogy a rumlit elkerülve, könnyebben válogathass az apróbb ruhadarabok között. Az interneten számtalan hasznos praktikát találni, érdemes ezekkel is foglalkoznod, ha egyszerre rendszerezel és szelektálsz.

Tájékozódj a divatról!

Ez nem csak azért fontos, hogy ne válj meg olyan ruhától, amit idén bátran felvehetsz majd, hanem mert így elkerülheted, hogy ismét olyan darabokkal töltsd meg a szekrényedet, amiket továbbra sem fogsz hordani.
 
Érdemes akkor megújítani a ruhatáradat, amikor már befejezted a nagy, tavaszi átalakulást, mert sokszor pár kilónyi változás is azt jelentheti, hogy másik méretre van szükséged, s ekkor ismét csak rendetlenség fog eluralkodni a szekrényedben és olyan ruhák fognak halomban állni, amiket aktuálisan nem tudsz felvenni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást