A mai élelmiszerárak mellett a legtöbbünknek kétszer is meg kell gondolnia, mi az, ami a kosarunkban landolhat egy-egy átlagos bevásárlás alkalmával. Pontosan ezért olyan fontos az is, hogy talán minden eddiginél jobban törekedjünk a konyhai hulladékunk csökkentésére. Ez pedig tudatos, átgondolt lépésekkel valósítható meg a legkönnyebben. De ne aggódj: roppant egyszerű dolgokról van szó, amelyek alig, vagy egyáltalán nem költségesek, és főként odafigyelésre van szükség hozzájuk.
2/5 Tervezz előre
Természetesen ha nem veszel olyan élelmiszereket, amelyeket nem is igazán kívánsz, vagy nincs konkrét terved velük, akkor annak is jóval kisebb az esélye, hogy megmaradnak. Ennek érdekében pedig nem árt az előretervezés. Tűzz ki minden héten egy napot, amikor nagyjából átgondolod, hogy az elkövetkezendő egy hétben miket fogsz főzni, majd eszerint vásárolj.
Persze sokunknak megakad a szeme különféle finomságokon vagy akciós termékeken, de mielőtt bármelyiket is megvennéd, gondold át, hogy valóban szükséged van-e rá, és szívesen ennéd-e meg. Bizonyos élelmiszereket ugyanis inkább a szemünk kíván, mintsem a szánk, így otthon már gyakran csak a hűtőszekrény vagy a konyha hátuljában landol.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!