Az ananászt legjobb frissen enni. Azonban sokan inkább konzerv formában fogyasztják, mert azt hiszik, hogy a hámozása és a felvágása nehéz művelet. Pedig a testünk az ananász hatóanyagait friss állapotában jobban tudja hasznosítani. Érdemes kipróbálni, csak egy vágódeszka és egy kis éles, hegyes kés kell hozzá. És egy jó módszer, amit cikkünkből megismerhetsz!
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
1/4 Vásárlás
1. Olyan ananászt válassz, amelyen nincsenek sötétbarna, romlásra utaló foltok. A héja legyen világosbarna, vagy egy részén akár zöld is, mert alatta a gyümölcshús ilyenkor is sárga.
2. Egy kicsit nyomkodd meg. Ha a héja kemény, akkor a gyümölcs érettségi foka megfelelő. Ha nyomáskor az ujjad belemélyed, akkor túlérett, és emiatt talán már az ízértékéből is veszített.
3. Az érettségéről úgy is megbizonyosodhatsz, ha a levelei közül a beljebb lévőket meghúzogatod. Ha könnyen kiszakadnak, érett a gyümölcs.