Vásárlás
1. Olyan ananászt válassz, amelyen nincsenek sötétbarna, romlásra utaló foltok. A héja legyen világosbarna, vagy egy részén akár zöld is, mert alatta a gyümölcshús ilyenkor is sárga.
2. Egy kicsit nyomkodd meg. Ha a héja kemény, akkor a gyümölcs érettségi foka megfelelő. Ha nyomáskor az ujjad belemélyed, akkor túlérett, és emiatt talán már az ízértékéből is veszített.
3. Az érettségéről úgy is megbizonyosodhatsz, ha a levelei közül a beljebb lévőket meghúzogatod. Ha könnyen kiszakadnak, érett a gyümölcs.
2. Egy kicsit nyomkodd meg. Ha a héja kemény, akkor a gyümölcs érettségi foka megfelelő. Ha nyomáskor az ujjad belemélyed, akkor túlérett, és emiatt talán már az ízértékéből is veszített.
3. Az érettségéről úgy is megbizonyosodhatsz, ha a levelei közül a beljebb lévőket meghúzogatod. Ha könnyen kiszakadnak, érett a gyümölcs.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!