Az ananászt legjobb frissen enni. Azonban sokan inkább konzerv formában fogyasztják, mert azt hiszik, hogy a hámozása és a felvágása nehéz művelet. Pedig a testünk az ananász hatóanyagait friss állapotában jobban tudja hasznosítani. Érdemes kipróbálni, csak egy vágódeszka és egy kis éles, hegyes kés kell hozzá. És egy jó módszer, amit cikkünkből megismerhetsz!
2/4 Hámozás és darabolás
Az ananászt fektesd vágódeszkára, és mindkét végéből vágj le kb. 1 centimétert. Állítsd a levágott végére, majd fentről lefelé, a gyümölcs alakját követve hámozd le a kemény héjat, hogy a gyümölcshúsból minél több megmaradjon. Ez azért is lényeges, mert a legzamatosabb, legédesebb rész a héj alatt rejtőzik. Hosszában vágd ketté. A két fél darabot is felezd meg hosszában, így négy egyenlő részt kapsz. Vágd ki mind a négy részből a középső szárat. Az apró, fás pöttyöket távolítsd el.
Egyenként is kivagdoshatod őket, de gyorsabb, ha körben v-alakban bevágod a gyümölcsöt azokon a helyeken, ahol a kis szemek övszerűen elhelyezkednek. Végül vágd darabokra a gyümölcshúst.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!