Hámozás és darabolás
Az ananászt fektesd vágódeszkára, és mindkét végéből vágj le kb. 1 centimétert. Állítsd a levágott végére, majd fentről lefelé, a gyümölcs alakját követve hámozd le a kemény héjat, hogy a gyümölcshúsból minél több megmaradjon. Ez azért is lényeges, mert a legzamatosabb, legédesebb rész a héj alatt rejtőzik. Hosszában vágd ketté. A két fél darabot is felezd meg hosszában, így négy egyenlő részt kapsz. Vágd ki mind a négy részből a középső szárat. Az apró, fás pöttyöket távolítsd el.
Egyenként is kivagdoshatod őket, de gyorsabb, ha körben v-alakban bevágod a gyümölcsöt azokon a helyeken, ahol a kis szemek övszerűen elhelyezkednek. Végül vágd darabokra a gyümölcshúst.
Egyenként is kivagdoshatod őket, de gyorsabb, ha körben v-alakban bevágod a gyümölcsöt azokon a helyeken, ahol a kis szemek övszerűen elhelyezkednek. Végül vágd darabokra a gyümölcshúst.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!