Dekor / Otthon

10 tipp egy sikkes fürdőszobához

10 tipp egy sikkes fürdőszobához

Egy fürdőszoba nemcsak funkcionális feladatokat láthat el, hanem egy igazi pihenő oázis lehet számunkra, ahol testi és lelki szinten is megtisztulhatunk. Lássunk néhány tippet, amellyel hangulatosabbá tehetjük ezt a helyiséget!

Világos színek

A legtöbb fürdőszoba általános problémája, hogy nem jut be elég természetes fény – sokszor ablakok hiányában – ezért fontos, hogy világos színeket és sok fehéret használjunk a falak és burkolatok kialakításánál. 

Mozaikfal

A mozaik burkolatok olyan kifinomult textúrát hoznak magukkal, amely egyedivé és luxus hatásúvá teszik a fürdőszobát. Egy falat például megpróbálhatunk élénk színű mozaikcsempével kirakni – nem teszi majd túlterheltté az összhatást, ellenben stílusossá teszi a teret!

Festett üveg

Színes, vidám fényhatást érhetünk el azzal, ha a fürdőszoba ablakot egészben vagy részben festett üvegből készíttetjük el. Válasszunk olyan mintát és színeket, amelyek illenek a helyiség alap stílusához.

Régies faldíszítés

Mintás vízálló tapétával stílusos fürdőhelyiséget alkothatunk. Díszlécekkel keretet adhatunk neki és a képen látható módon egy karakteres falszínnel kombinálhatjuk. Ehhez természetesen klasszikus vagy rusztikus bútorzatot válasszunk.

Mozaikfal

A fekete-fehér mozaikmintából kialakított mintázat olyan, mint egy, a falat díszítő festmény. Jól mutat egyhangú, nagyobb falfelületeken, különböző modulok fölött.

Futó-mozaik

A csíkos futószőnyegekre emlékeztető burkolat az apró mosdót a lakás kis ékszeres dobozává változtatja.

Mintás kagyló

Egyre inkább divatba jönnek a klasszikus fehértől eltérő gránit, márvány vagy egyéb mintás szaniterek. Ezek a párducmintára emlékeztető kagylók például jól illenek a meleg árnyalatú márványos burkolatú luxus fürdőszobához.

Egyszerű és nagyszerű szépítkező sarok

Az egyszerű faasztalka, tükör és kis szék alig vesznek el a térből, mégis rendkívül mutatós és praktikus szépítkező sarkat biztosítanak a lakóknak.

Sikkes tartók

A különböző apró fürdőszoba kiegészítőknek és kozmetikumoknak ideális tárhelyei ezek az átlátszó üvegedények.

Viktoriánus fürdőszoba

Ez a 19. század stílusában berendezett fürdőszoba ideális vidéki otthonokba, de a panellakók is bátran bevállalhatják, ha egy kis régies ambient-re vágynak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást