5 tipp, milyen műkörmöt csináltass magadnak

5 tipp, milyen műkörmöt csináltass magadnak

Címlap / Stílus / Test / 5 tipp, milyen műkörmöt csináltass magadnak

A strasszoknak, köveknek, a hegyes, éles formáknak vége. Az agyondíszített körmök felett egész egyszerűen eljárt az idő. Az igényes, finom stílusú virágminta, a feltűnő csíkok, a ruhadarabokon is visszaköszönő cikk-cakkok azonban továbbra is hódítanak. Jön a nyár, éljenek a színek, de csak stílusosan!

Válaszd a zselét!

Bár a porcelán még mindig divatban van, de mivel sérülékenyebb, törékenyebb, sőt akár veszélyesebb is tud lenni, ezért a rugalmasabb zselé teljesen átvette felette az uralmat.

Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb vele bánni, plusz az elkészítése sem igényel akkora szaktudást, ha megvannak a hozzávalóid, akár az otthonodban is elkészítheted.


A tökéletes műköröm jellemzői – így ismerheted fel


Ha az a típus vagy, aki sokat izeg-mozog, akkor mindenképpen ezt ajánljuk, mert hajlékonysága révén nem törik.

A túl hosszú és a hegyesre formázott köröm viszont veszélyes is lehet, mert egy alapos esésnél akár a valódi körömmel együtt is leszakadhat.

A piros az örök trendi!

A merészség, a szenvedély színe, a piros soha nem megy ki a divatból, főként akkor mutat jól, ha a szád színével harmonizál a lakk.

Sokkal erőteljesebb hatást érhetsz el, ha az ajkaiddal is követed a körmeid színét. De díszíteni manapság már nem divat, legfeljebb egyetlen ujjat.

Viszont sokkal több törődést igényel, jobban oda kell figyelni rá, mint bármely más színre, lenövés, pattogzás, vagy akár törés esetén kiszúrja a szemet. Eltakarni lehetetlen, olyankor irány a műkörmös. 
 

Élénkebb és teltebb színek

A pasztell színek helyett inkább a feltűnőbb, az élénkebb és teltebb színek jöttek divatba.

A hagyományos, bézs-fehér francia manikűrt pedig felváltotta az újragondolt társa, csak a fantáziád szab határokat, megfordíthatod a színeket, mintával, csíkokkal, háromszögekkel teheted még egyedibbé.

De körmeid vége akár fekete árnyalatot is ölthet.  
 

Éljen a „hazai”!

Ami a formát illeti a hegyes és extra hosszú körmök ideje lejárt.

Ma a természetes forma a divat, de az úgynevezett mandula forma is hódít még. Szerencsére ezeket a körmöket már otthon is legyárthatod magadnak.

Nem kell hozzá más, mint venned egy UV-lámpát, és néhány telt színű zselés körömlakkot.

Így otthon csak meg kell tisztítanod a körmöd, feltolod a bőrt, fontos, hogy semmi ne maradjon a körmödön, mert felválhat a rávitt zselé, formára reszeled, és egyszerűen kifested.

Azért nem árt türelmesnek is lenni hozzá, ugyanis időről időre az UV-lámpa alatt kell tartani, hogy rendesen megkössön a zselé.
 

Ombre nemcsak hajra!

A zselét díszíteni milliónyiféleképpen lehet. Vagy két ujjat, a mutatót és a gyűrűst más színnel kenik le, vagy ezeket különböző mintákkal díszítik.

Az is nagy divat, ha egyik kezed egyszínű, a másik pedig színátmenetes. Itt figyelni kell arra, hogy a kisujjtól fokozatosan haladva a hüvelykujjig egyre sötétebb színeket használj.

Végül a hüvelykujj már majdnem azonos árnyalatot kapjon, mint a másik kéz.

Nyárra pedig kifejezetten menő lesz újra az ombre, amikor minden köröm egyformán színátmenetes. Felül világosabb, alul pedig sötétebb színnel, egy jó műkörmös ezt csodásan összemossa neked.
 

Higiénia mindenek előtt!

Válassz inkább drágább műkörmöst, aki biztonságosan dolgozik.  Ha valaki rosszul kezeli a reszelőt, az elvékonyítja a körmöt és ez fájdalmat is okozhat.

Ha nem zsírtalanítják le megfelelően a körmödet mielőtt a porcelán vagy a zselé felkerülne, alatta begombásodhat a köröm.

Ha pedig úgy viszik fel ezeket az anyagokat, hogy levegő kerül alá, akkor oda előbb vagy utóbb beszivárog a víz, és a levegőtől elzárt területen akár mohák is megtelepedhetnek.

Vagyis ne mindig a pénztárcád szabjon határt a körmeidnek, mert hosszú távon nem feltétlenül éri meg. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást