Életmód / Ezotéria

10 tipp a jó karma felépítéséhez és a boldog élet megteremtéséhez

Egyes egyedül te felelsz a karmádért, amit a vágyaid, a tetteid, a gondolataid teremtenek. Vagyis csak neked van befolyásod afelett, hogy pozitív vagy negatív karmával rendelkezel-e. Akármilyen minőségű karmát is cipelsz jelenleg az előző életeidből kifolyólag, neked MOST van hatalmad változtatni rajta és jó karmát teremteni. De egy valamit tudnod kell! Ez nem egyik napról a másikra fog történni. Időre van szükség, ahogy a jó munkához is. A feladat a következő: építsd bele a mindennapjaidba a következő 10 tippből annyit, amennyi jól esik és képes vagy szívből gyakorolni. Nem a mennyiség a lényeg, hanem az, hogy szívvel-lélekkel gyakorold naponta a következő tippeket és akkor sikerülni fog jó karmát felépítened:

Szeresd önmagad

Az kevésbé tűnik kihívásnak, hogy szeress másokat. Néha sokkal könnyebbnek érezzük.

Ám az sokaknak igazi nehézséget jelent, hogy szeressék, tiszteljék és becsüljék önmagukat, pedig elengedhetetlen a jó karma felépítéséhez.

Meg kell tanulnod boldoggá tenni és elfogadni önmagadat úgy, ahogy vagy.

Az, aki tudja, hogy megérdemli a jót és a boldogságot, be is fogja vonzani!

Dicsérj meg másokat

Na persze nem azért, mert ügyesen bekötötték a cipőjüket. Dicséretet – illetve megerősítést – nem lépten-nyomon kell osztogatni.

Csak akkor lesz igazán értéke, ha az ember valamiképp megérdemli.

De szerencsére, ha jobban körbenézünk, nem kell nagyítóval keresni az okokat. Dicsérjük meg a párunkat, amiért kérés nélkül elmosogatott, a barátnőnket, aki ügyesen megoldott egy problémát, a kolléganőnket, amiért csinos.

Segíts ott, ahol tudsz

A jó karmához való kulcs összességében az önzetlenség. Ez nem azt jelenti, hogy minden pénzedet el kell osztogatnod. Elég, ha nyitva tartod a szemedet és segítesz, amikor tudsz.

Adakozz a segélyszervezeteknek, az állatmenhelyeknek, ha teheted vagy végezz önkéntes munkát.

A nem használt holmijaidat add tovább olyannak, akinek kincset érhet. Ám az is nagy segítség lehet, ha segítesz egy barátodnak munkát találni vagy elköltözni.

Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, ha veled bánnának

Ez az alapvető filozófia számos kultúrában megjelenik, nemcsak a kereszténységben Jézus szavainak köszönhetően. Rendkívül fontos, ugyanakkor nehéz lecke, mert sokszor jobban esik kapni, mintsem adni.

Ám ha te szeretetre és megértésre vágysz, ahhoz előbb adnod kell.

Mindenki annyira alkalmazza ezt a tippet, amennyire csak teheti, mert akkor fog működni, ha szívből képes adni.

Használd aktívan a „köszönöm” szót és légy hálás

Nem is hinnéd, mennyire fontos!

Azzal, hogy képes vagy megköszönni a segítséget, a szeretet, mindazt, amit kaptál, nemcsak magaddal teszel jót a hála erejével, ami megsokszorozza a jót az életedben.

Hanem másoknak is örömöt szerzel, mert ezzel az egyszerű kijelentéssel pozitív megerősítésben részesíted őket, amivel azt tudatod, hogy fontos, amit tesznek és hogy értékesek. Növeled az önbizalmukat.

Taníts másokat arra, amiben nagyon jó vagy

Gondold csak át, miben vagy a legjobb! Mi az, ami a te szakterületednek mondható? Nehéz dolog és elsőre nagy falatnak tűnhet, de megéri a belefektetett energiát! Oszd meg másokkal a tudásodat!

Ahelyett, hogy megtartanád magadnak, és féltve őrizgetnéd, inkább tárd olyanok elé, akiknek hasznos lehet.

Hidd el, rendkívül hálásak lesznek, és máskor majd téged karolnak fel és mentorálnak, pont, mikor a legjobban szükséged lesz rá.

Légy együttérző!

Túl könnyűnek tűnik? Pedig nem is olyan egyszerű. Nem csak a bajbajutottakkal, a szenvedőkkel és a saját családoddal szemben kell együttérzőnek lenned.

Együttérzést kell tanúsítanod azokkal is, akik a világ másik végén élnek és nem ismered őket.

De még a munkahelyeden, az undok kolléga iránt is. Nem kell tanácsokat osztogatnod, sem megmentened másokat, csak együtt kell velük érezned.

Néha ennyi is elég ahhoz, hogy segíts nekik és jobban megértsd őket.

Bocsáss meg!

Ez az egyik legfontosabb, amit meg kell tenned a jó karma felépítéséhez.

Bocsáss meg azoknak, akik vétettek ellened, fájdalmat vagy kárt okoztak neked. Bocsáss meg azoknak, akik a szeretteid követtek el testi vagy lelki sértést.

Ugyanakkor meg kell tanulnod saját magadnak is megbocsátani, ha te hibáztál.

A megbocsátás felszabadítja a lelkedet, segítségével búcsút inthetsz a terheknek, de általa akár azt is megválthatod, akinek megbocsátottál.

Tudj tükröt mutatni!

Mindenféle kritizálás és előítélet nélkül. De meg kell tanulnod úgy tükröt mutatni másoknak, hogy nem a bántás, hanem a segítségnyújtás a célod.

Ez persze nem könnyű, mert sokan nem szeretnek szembesülni az igazsággal.

Ám neked időről-időre mégis rá kell világítanod a környezeted viselkedésére, önsorsrontó életmódjukra és egymással való viszonyukra.

Tarts rendszeresen önvizsgálatot

Az eddig leírtak talán egyszerűnek tűnhetnek, ám a gyakorlatban nem feltétlenül lesz sétagalopp a betartásuk.

Emiatt is fontos, hogy rendszeresen tarts önvizsgálatot. Vizsgáld meg esténként érzelmeidet és gondolataidat.

Van benned harag? Düh? Féltékenység? Mi miatt aggódsz? Mi szomorít el? Beszélgess a lelkeddel.

Minél kevesebb titkod van önmagad előtt, annál nagyobb az esélye annak, hogy képes leszel tudatosan teremteni magadnak jó karmát és boldog életet.

Válassz egy csillagjegyet és mindent megtudsz róla!
KOS BIKA IKREK RÁK
OROSZLÁN SZŰZ MÉRLEG SKORPIÓ
NYILAS BAK VÍZÖNTŐ HALAK

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást