Egészség / Életmód / Lélek

5 tipp, hogy leküzdd a gátlásaidat, ha idegenekkel beszélsz

5 tipp, hogy leküzdd a gátlásaidat, ha idegenekkel beszélsz

Kerültél már olyan szituációba, hogy nem tudtad leküzdeni a gátlásaidat, mikor egy idegennel beszéltél? Majd, mikor elváltatok, órákig fogtad a fejed, hogy hogyan hordhattál össze annyi marhaságot? A jó hír az, hogy a legtöbb emberrel ez megesik, viszont könnyen tudsz rajta változtatni egy kis odafigyeléssel.

Senki sem különb nálad

Főleg akkor érezhetted magad zavarban egy ismeretlen társaságában, ha az illető már kellő tekintéllyel és hatalommal rendelkezett, ezért azt gondolhattad, hogy hozzá képest, te csak egy földi halandó vagy. De jó, ha tudod, ez csak a te agyszüleményed, ugyanis senki sem különb nálad.

Még akkor sem, ha az ő bankszámláján jó pár nullával több szerepel, vagy éppen karrierje csúcsán van. Gondold azt, hogy ezek az emberek is elkezdték valahol és attól még, hogy hatalmuk, pénzük van, ugyan olyan emberek, mint te, vagy bárki más.

Amikor ilyen személlyel kerülsz kapcsolatba, mutasd meg neki, hogy mennyire laza és emberi vagy, mert az ilyen magas pozícióban lévő emberek, mindig értékelik az efféle viselkedést.

Állásinterjún

Természetes, ha izgulsz, mikor éppen álmaid állását próbálod megszerezni, ezért az is elképzelhető, hogy össze-vissza beszélsz a HR-es és a lehetséges főnököd előtt. Persze neked volt egy előre kidolgozott forgatókönyved, a megnyerő szövegeddel, viszont mi van akkor, ha a beszélgetés egész más irányba alakul?

Zavarba jössz és bepánikolsz. Éppen ezért felesleges annyit készülnöd egy állásinterjúra. Inkább tájékozódj a cégről, a múltjáról, amikor pedig rólad kérdeznek, akkor összeszedetten, átgondolva és őszintén válaszolj.

Mindenki szeretne jobb színben feltűnni egy állásinterjún, viszont kevesen merik bevállalni az őszinteséget. Ha nagyon zavarba jössz egy kérdésnél, akkor ne válaszolj egyből, hanem szedd össze a gondolataidat, majd egy kis hatásszünet után jöhet a korrekt válasz. Ez nem kínos csend, szóval ne akarj folyton beszélni.

A pasik…

Természetesen mi a leggyengébb pontunk nekünk nőknek??? Persze, hogy a pasik. És mikor egy nagyon esélyessel találkozol, akkor hirtelen félénk kislánnyá is válhatsz, mert annyira meg szeretnél felelni az áhított férfinak. Ám ez ritkán bizonyul jó taktikának.

Amit tenned kell ilyen helyzetben, az a lazaság. Igen, könnyű mondani, de sokkal nehezebb teljesíteni. De ne izgulj azon, hogy mit gondol rólad a pasi, csak add magad!

Mindenki fél a kínos csendtől, de mi lenne, ha úgy mennél a randira, hogy nem erre koncentrálsz és csak szeretnél egy jó estét magadnak. Mesélj őszintén magadról a terveidről, mert az mindig bejön a pasiknak és semmiképp se akard megjátszani magad.

Ismerelen társaságban

Biztos már te is veled is megtörtént, hogy belecsöppentél egy házibuliba, ahol a barátnődön kívül (aki magával ráncigált) senkit nem ismertél és feszélyezve érezted magad.

Ilyenkor nem az a megoldás, hogy keresed a jó alkalmat a lelépésre, hanem az, ha megpróbálsz ismerkedni, új barátokat szerezni.

Értékeld, hogy ott vagy és olvadj be a társaságba, nyugodtan szólíts le random embereket és kezdj el velük beszélgetni. A koktélos pultnál biztos találsz olyanokat, akikkel közösen megválthatjátok a világot.

Figyelj a testbeszédre!

Bár a férfiak nagyon vonzónak találják, ha zavarba tudnak hozni, azért ez az élet többi területén nem túl hasznos tulajdonság, főleg, ha a testbeszéded elárulja, hogy mennyire feszült vagy.

Figyelj tudatosan a testedre és arra, ha előjönnek azok a mozdulatok, melyek arról árulkodnak, hogy mennyire kellemetlen számodra az adott szituáció.

Ne hadonássz a kezeiddel, ne hadarj és ne hagyd elcsuklani a hangodat, mert ezek mind árulkodó jelek. Ha egy idegennel beszélsz, húzd ki magad, beszélj lassan és érhetően. Látszódjon rajtad, hogy egyáltalán nem tudsz zavarba jönni semmitől.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást