6 tipp a boldog távkapcsolathoz

6 tipp a boldog távkapcsolathoz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 tipp a boldog távkapcsolathoz

Mindenfajta emberi viszony fenntartása időt és energiát, egyszóval áldozatot követel. Az egymástól távol élő felek párkapcsolata különösen nagy kihívás, mivel a fizikai közelség hiányát más eszközökkel kell pótolni. Mit tehetsz, hogy könnyebb legyen?

Beszéljétek meg!

Amennyiben úgy vágtok bele a kapcsolatba, hogy egymástól távol éltek, már az elején tisztázzátok, milyen akadályok merülhetnek föl a későbbiekben emiatt! Ne tegyetek úgy, mintha természetes volna, hogy nem lehettek egymás mellett nap mint nap, hiszen az elnyomott feszültség konfliktushoz vezethet.
Ha már egy ideje együtt vagytok, és valamelyikőtöknek máshol akad dolga, egyszerűbb a kommunikáció, hiszen tudjátok, mire érzékeny a másik.

Napi rutin kell!

Alakítsatok ki egy menetrendet arra vonatkozóan, hogy hogyan és mikor vitatjátok meg a fontosabb dolgokat. Egy-egy spontán SMS vagy e-mail persze bármikor belefér, de ezek nem elegendőek ahhoz, hogy mélyebb témákat érintsetek.
Legyen például lefekvés előtt egy fix, telefonon vagy interneten keresztül történő beszélgetésetek, amelyre mindketten számíthattok a legnehezebb nap végén is!

Levelezzetek!

Fantasztikus, hogy a technológia segítségével bármikor láthatjátok és hallhatjátok egymást, de a jó öreg, papír-tinta alapú levél mégiscsak más.
Egészen eltérő típusú figyelmet igényel a megírása és az elolvasása, szinte egy apró szigetre repít a hétköznapok forgatagából, ahol csak ti vagytok. Ez a varázs hozzájárulhat a boldogsághoz, így érdemes kipróbálnotok.

Lepd meg!

Küldj neki egy csomagot, amiben fotó, levél vagy valamilyen személyes apróság van. Nem is hinnéd, egy ilyen gesztus milyen sokat jelent.
Erre a célra akár egy vicces elektronikus képeslap is jó ötlet, ha éppen nincs annyi időd, hogy megvalósítsd az előző lehetőséget.

Randizzatok csak úgy!

Ha pénztárcátok és időbeosztásotok engedi, szervezz magatoknak egy meglepetés-találkát! Ideális, ha valahol a két helyszín között félúton kerül sor a randira, mely akár egy egész hétvégén át is tarthat.
Amennyiben előre gondolkodsz, olcsó közlekedési lehetőségre és szállásra csaphatsz le.

Legyél őszinte!

Félsz? Kétségeid vannak? Vegyél egy nagy levegőt, és minden érzésed oszd meg a pároddal! Sokan beleesnek abba a hibába, hogy Skype-olás során magukra öltik a vidámság álarcát, mert nem akarják negatív dolgokkal terhelni a társukat.
Ez sajnos többszörösen megbosszulja magát, hiszen a pasid miként is segíthetne egy olyan helyzeten, amiről nem is tud? Ha sírnod kell, sírj, ha kiabálnod kell, kiabálj! A hús-vér kapcsolat alapja az őszinte kommunikáció, és ezen a távolság sem változtat.

Ismerd fel az igényeidet

„A távolság olyan a szerelemnek, mint a szél a tűznek: a kis lángot elaltatja, a nagyot még jobban feléleszti” – tartja a mondás, ami a valóságban egy csöppet sem állja meg a helyét.
Az, hogy ki mennyire bírja a távkapcsolatot, többek között karakter és temperamentum függvénye. Vannak, akik már néhány nap után kaparják a falat, míg mások akár évekig boldogan elvannak. Fontos, hogy ismerd föl a saját igényeid, mert ez az első lépés a kiegyensúlyozott kapcsolat felé!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást