Teszt: Ezen kell a leginkább változtatnod a következő időszakban

Teszt: Ezen kell a leginkább változtatnod a következő időszakban

Címlap / Életmód / Lélek / Teszt: Ezen kell a leginkább változtatnod a következő időszakban

A következő tesztből kiderül, hogy jó irányba haladsz-e, vagy esetleg érdemes néhány változtatást beiktatnod a siker érdekében. Erre nincs is jobb alkalom, mint az év közepe!

0%

Mik jellemzik általában a hétvégéidet?

Mi jellemzi a szabadnapjaidat?

Mi a legrosszabb tulajdonságod?

Milyen volt eddig az idei éved?

Milyennek szeretnéd a következő évedet?

Szoktad figyelni, hogy mire és mennyit költesz?

Ha belenézel a tükörbe mit látsz?

Hol látod magad 10 év múlva?

Teszt: Ezen kéne változtatnod a következő időszakban
Valósítsd meg egy régi álmodat!

Az álmok megvalósítása

Már régóta szeretnél valami újba belefogni, egy új hobbiba vagy sportolnál, esetleg megtanulnál japánul, akkor itt az ideje, hogy a jövő év végre más legyen és megvalósítsd a régóta dédelgetett álmot. A terv megvalósítását kezd ott, hogy, körvonalazod mi is az, amit igazán szeretnél és, hogy szerinted mikre van szükséged a megvalósításhoz. Ha egy nagyobb szabású tervről van szó, akkor haladj kis lépésekben és minden egyes lépést jegyez le, amivel közelebb kerültél a tervhez, ezzel is motiválva magad.
Tegyél le egy rossz szokásodról!

Egészséges táplálkozás

A szokások rabja vagy, akkor itt az ideje, hogy szépen lassan megszabadulj a függőségeidtől. Nincsenek kifogások, hiszen minden csak elhatározás kérdése és te most tényleg elhatároztad magad. – Nem igaz? Ha régóta szeretnél leszokni a dohányzásról vagy esetleg az éjszakai nassolásról, akkor érdemes keresni a környezetedben olyat, aki melletted áll majd a leszokásban, egy olyan valaki, akinek elmondhatod a tervedet és aki támogat majd téged. Akár a neten is kereshetsz olyan fórumokat, ahol hasonló függőségben szenvedő emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha kell vezess naplót és minden nap írd le például, hogy aznap mit tettél meg azért, hogy jobb ember válj.
Kezdj el végre sportolni

Egészséges életmód

Tudod, hogy már régóta el kellet volna menned abba a közeli edzőterembe vagy legalább a közeli futópályára kocogni, de eddig mégsem tetted meg. Viszont most itt a remek lehetőség, új év és új kezdet. Vedd fel a kesztyűt és határozd végre el magad. Ha nincs kedved drága edzőtermekbe járni, akkor válaszd az otthoni edzést, hidd el már akár napi 20 perc jóga vagy pilates is csodákra képes. Ráadásul a rendszeres testmozgással nem csak az alakodat, de a vitalitásodat is vissza fogod nyerni.
Tanuld meg kezelni a pénzügyeidet!

Pénzköltési szokások újragondolása

Régóta szeretnél félretenni, mert van valami, amire a szíved mélyén igazán vágysz, vagy csak pusztán idősebb korodra szeretnél takarékoskodni, de eddig valahogy nem jött össze? Ennek pofon egyszerű oka lehet, valószínűleg sokkal többet költesz, mint amennyit megengedhetsz magadnak. Idén indíts tiszta lappal; készíts költségvetést, írd össze, hogy egy hónapban mennyi bevételed van és vond ki belőle a kiadásaidat. Mindent jegyezz fel a számlákon, a bevásárlásokon át az utolsó csomag rágóig mindent. Mérlegelj, hogy mi az, ami fontos és mi az az összeg, amit félre tudnál rakni minden hónapban. Egy év után le fog esni az állad tőle, hogy milyen sok pénzt tudtál így megspórolni.

Oszd meg az eredményed:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást