Jót tesz a karmádnak, ha a következő életvezetési elveket betartod

Jót tesz a karmádnak, ha a következő életvezetési elveket betartod

Címlap / Életmód / Ezotéria / Jót tesz a karmádnak, ha a következő életvezetési elveket betartod

Mindannyian szeretnénk egy kicsit jobb világban, egy kicsit jobb emberként élni. Ehhez az első lépés önmagunkon keresztül vezet – néhány egyszerű irányelv betartásával szerencsére igazán nem nehéz egy picit jobb emberré válni.

Ha pedig magadon dolgozol, a világ jobbá tételén dolgozol!

Annyit vegyél el, amennyire szükséged van

Nem születünk egyforma esélyekkel és lehetőségekkel, de persze a szerencséd miatt bűntudatot érezni felesleges és nem is lenne indokolt. Fontos azonban, hogy felelősen bánj vele: mielőtt veszel még egy farmert, egy újabb szemceruzát vagy egy egyszer használható, eldobható holmit, gondold át, hogy valóban szükséged van-e rá, fog-e örömöt hozni az életedbe?

Ne vásárolj, ne fogyassz pillanatnyi felindulásból, és ha valamiből van otthon fölösleges, akkor azt ajándékozd el, vagy add rászorulóknak, ne hagyd, hogy kihasználatlanul álljanak dolgok a szekrényedben.

Húsmentes hétfő

Vannak, akik egészségügyi okokból választják a húsmentes étkezést, de legalább ennyien vannak, akik lelkiismereti okokból döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak több húst. Manapság egyre többet hallani arról is, hogy a környezetünk védelme érdekében is az egyik legfontosabb és legegyszerűbb dolog, amit megtehetünk, ha kevesebb húst fogyasztunk.

Nem kell feltétlenül nagy dologra gondolni, elég, ha a magad apró lépését megteszed: bevezetheted például a húsmentes hétfőt, kijelölve a hét egy olyan napját, amikor nem eszel húskészítményeket.

Ez kényelmesen és egyszerűen betartható, nem igényel különösebben nagy lemondást, mégis, ha sokan tesznek csak ennyit, máris jelentősen csökken a bolygó húsfogyasztása, és ezzel környezetünk kizsákmányolása is.

Tegyél valamit egy ismeretlenért!

Fontos, hogy egy kicsit jobban odafigyeljünk a környezetünkre, azokra, akikkel szorosabb kapcsolatban vagyunk, de igazán szép dolog néha tenni valami jót olyanokért, akiket akár nem is ismerünk, vagy soha nem is találkoztunk velük, hiszen ez valóban önzetlen segítség. Próbálj minden hónapban legalább egyszer segíteni egy idegennek, akár úgy, hogy önkéntes munkát vállalsz, ha teheted, adományozz minden hónapban akár egy kisebb összeget egy jótékonysági szervezetnek, vagy csak járj nyitott szemmel, és figyeld, hol tudsz segíteni!

Jó módja lehet egy ismeretlen megsegítésének az is, ha vért adsz, vagy jelentkezel őssejt-donornak. Lehet, hogy van valahol valaki a világban, akinek éppen te tudod megmenteni az életét.

Tegyél valamit magadért!

Azt mondják, ha a világot akarod jobbá tenni, kezd saját magaddal – és igaz ez akkor is, amikor valami jót szeretnél tenni. A „jobb élet” nem jelenti azt, hogy minden jóról le kellene mondanod, és aszkéta módjára élned, sőt!

Egyfajta jó cselekedet lehet az is, ha igyekszel boldogan élni, ezzel kifejezve a háládat az életért, amit kaptál.

Próbálj kevésbé fókuszálni arra, mi az, ami nincs, és gondolj többet arra, mi az, ami megadatott. Tegyél az egészségedért és a lelki békéért, keresd a boldogságot az apró dolgokban. Sétálj, jógázz, meditálj, hallgass zenét vagy olvass egy kicsit – a lényeg, hogy csinálj valamit, amivel a földi létedet ünnepled.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást