Az én testem, az én szabályaim!

Az én testem, az én szabályaim!

Címlap / Stílus / Divat / Az én testem, az én szabályaim!

Te kit látsz a tükörben, mikor reggel felkelsz, és belenézel kócosan, karikás szemekkel, sápadt arccal? Sokáig úgy gondoltam, hogy ez a kérdés fontos az énképünk tudatos elfogása és továbbfejlesztése végett, de rá kellett jönnöm, hogy sokkal relevánsabb ebben a formában: kit látsz, mikor este fáradtan, táskás szemekkel és felpuffadt hassal megállsz a tükör előtt?

Bár a válasz egyszerű kéne hogy legyen: Magamat! De a dolgok sosem ilyen letisztultak és maguktól értetődők, a személyiségfejlődés és az önelfogadás pedig nem csettintésre megy!

Hosszú évek kemény munkája szükséges ahhoz, hogy megtanuljuk valóban szeretni magunkat, és elfogadni minden apró hibánkat, amiken amúgy nem tudunk változtatni, és amúgy nem is kell. De a fejlődésünk ezzel korántsem ér végett, hiszen az elsajátított technikát életünk végéig alkalmaznunk kell. Ugyanis a kor előrehaladtával megjelennek majd rajtunk olyan fizikai és lelki változások, melyeket újra meg kell tanulnunk elfogadni, és ez által előnyünkké kovácsolni őket!

Bár az utóbbi években a testképünk elfogadásáról szóló kampányok és mozgalmak igazi lavinákat indukáltak, melyek ugyan lassanként, de megváltoztatták bizonyos szférák hozzáállását a test tárgyiasításával kapcsolatosan, mégis rengeteg ember van, aki a mai napig szorong, és kényelmetlenül érzi magát a saját bőrében. Ennek legfőbb oka, hogy korunk társadalmi elvárásai még mindig komoly terhet nyomnak az emberek vállaira.

Szerencsére kis hazánkban is vannak olyan vezető egyéniségek, akik nem félnek kiállni a világ elé, és széttárt karokkal beleordítani devianciájukat a társadalom képébe. Nagy Noémi, a Prieston márka alapítója tökéletes példa azokra a céltudatos és erős nőkre, akik a semmiből képesek felépíteni a saját álmaikat, bármilyen akadály is gördüljön eléjük. Noémi már nem egy kampány során bizonyította, hogy ő bizony kiáll az emberek személyiségjogaiért, melyek közé az egyéniség is hozzá tartozik! Harcol az egyenjogúságért, a sztereotipizálás ellen és a nők gyönyörűsége mellett!

A Prieston márka kollekciói mindig tartogatnak rejtett mondanivalókat, a legutóbbi nyári összeállítását például Noémi a szenvedélynek szentelte. Ez a megfoghatatlan, illékony érzelem mindig váratlanul cserkészi be az áldozatait, és ugyanilyen hirtelenséggel tűnik is el nyomtalanul. Azonban, szenvedélyt nem csak mások irányába érezhetünk. Ahhoz például, hogy felépítsük az önbizalmunkat, és elfogadjuk magunkat úgy, ahogy vagyunk, szenvedéllyel kell szeretnünk önmagunkat, azt, akit a tükörben látunk nap, mint nap! Teremtsd meg a saját szabályaidat, és szeresd magad feltétek nélkül! Ezt üzeni Noémi minden egyes ruhájával, melyet a saját stílusodhoz, a saját alkatodhoz és igényeidhez alakít.

Megtalálni a bennünk rejlő tökéletességet, és elfogadni a hibáival együtt, nem egyszerű feladat. Azonban remek kezdet lehet, ha megtanuljuk levetkőzni mások gondolatait és sztereotípiát, melyeket ránk aggattak az évek során, és kialakítani a saját megbélyegzéseinket: Erős! Kitartó! Gyönyörű a haja! Mesés a szeme! Kedves! Képes bármire önerőből! Ne hanyagold el a negatív tulajdonságaidat sem, inkább kovácsolj belőlük előnyt!

Sokaknak az önbizalomhiányukat a külső adottságaik generálják, és ezen a szorongáson nem segít, hogy a legtöbb divatüzletbe konfekció méretek találhatóak – bár azt senki se tudja, kin mérik le ezeket, akinek nincs csípője, kicsi vagy nagy a melle, vékony vagy vastagabb a combja, miközben közel két méter magas –, amik csak megerősítik a vásárlókban a társadalom által ránk kényszerített elvárást, miszerint mindenkinek legyen „tökéletes” az alakja. Erre lehet kiváló megoldás, ha fityiszt mutatva a normákra, és támogatva a hazai tervezőket, magunkra igazíttatjuk a ruhatárunkat. Merjünk kilépni a sokaságból, és megtanulni szenvedélyesen szeretni önmagunkat!

Noémi kollekcióit, és egyedi kampányait itt találod!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!