Természetes napozószer: a kakaóvaj

Természetes napozószer: a kakaóvaj

Címlap / Stílus / Test / Természetes napozószer: a kakaóvaj

Bőrünk ápolására számtalan módon kell figyelnünk, különösen nyáron. Ha szeretnénk egy természetes alapanyagot kipróbálni, amely segít a napozás káros hatásaival szemben való védekezésben, emellett pedig számos pozitív hatása van testünkre, akkor feltétlenül szerezzünk be kakaóvajat!

Védelem a napozáskor

A kakaóvaj hatékony eszközünk lehet a napozás káros hatásai elleni védekezésben.

Igaz, hogy a legnagyobb melegben nem éri meg kizárólag ezt alkalmazni, de délelőtt vagy a délután 4 óra utáni napozásban hasznos segítségünk lehet.

A kakaóvaj faktorszáma 5-8 közötti naptejnek felel meg.

Barnaság

A kakaóvaj kiváló tulajdonsága, hogy gyönyörű, csokibarna bőrt varázsol a használójának.

Érdemes gyakran bekenni vele a napfénynek kitett bőrfelületet, mivel így érjük el biztosan a megfelelő hatást.

A kakaóvaj más pozitív tulajdonságai miatt is kifejezetten jót teszünk vele a bőrnek, például biztosítjuk a kellő hidratálást.

Száraz bőr ápolása

A kakaóvaj nagyon hatékony hidratáló eszköz, így nyáron különösen tanácsos a rendszeres használata.

Hatásosságát annak köszönheti, hogy kifejezetten lassan szívódik fel a bőrben, így biztosítja bőrünknek a hosszú időre szóló hidratáltságot.

Bőrkeményedésekre, repedezések puhítására és megelőzésére szintén kiválóan alkalmas.

Arcápolás

A kakaóvajat nyugodtan alkalmazhatjuk az arcunkon is, ugyanis semmiféle negatív hatástól nem kell tartanunk, mint sok más kozmetikai termék esetében.

A kakaóvaj hatóanyagai kifejezetten jó hatással vannak például a kisebb ráncok kisimításában, néhány használat után arcunk bőre látványosan kisimul.

Ajakápolás

A kakaóvaj kiváló ajakápoló szer, télen-nyáron jó szolgálatot tesz.

Ajkunk bőre lényegesen vékonyabb az arcbőrünk többi részéhez képest, ezért ennek megfelelő gondozására külön figyelmet érdemes fordítani.

A kakaóvaj folyamatosan hidratálja ajkainkat, puhítja azokat, enyhíti a repedezéseket és védi a nap és a szél káros hatásaival szemben.

Borotválás

Nyáron általában gyakrabban borotváljuk a lábunkat, mint télen.

Ez természetesen annak is köszönhető, hogy ilyenkor minden nap közszemlére bocsátjuk a lábainkat, míg télen gyakran fedi azt hosszú nadrág vagy harisnya.

A gyakori borotválás hatásai ellen véd a kakaóvaj, amely hatékonyan ápolja és nyugtatja az irritált bőrt.

Bőrbetegségek

A kakaóvaj nem csupán a nyárral gyakran együtt járó kellemetlenségeket segít megelőzni, vagy később kezelni, de hatékony segítség lehet egyes bőrbetegségek ellen is.

Ilyen például a pikkelysömör és az ekcéma, melyek tünetei gyorsan és hatékonyan kezelhetjük kakaóvajjal, hidratáló hatásával pedig megakadályozza a betegség kiújulását.

Kezelhetőség

A kakaóvajról érdemes tudni, hogy nem csak a hatásai miatt ideális a napozáshoz, de nagyon könnyen kezelhető is.

Olvadáspontja 32-36 Celsius között van, vagyis a hűvös helyen tartott szilárd anyag egyszerűen megolvad, ha a bőrünkkel érintkezik. Fantasztikus kakaóillata pedig csak tovább fokozza a kakaóvaj élvezeti értékét!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!