Természetes lépések a biztosabb fogantatásért

Természetes lépések a biztosabb fogantatásért

Címlap / Életmód / Család / Természetes lépések a biztosabb fogantatásért

Sajnos sok párnál előfordul, hogy hiába szeretnének babát, az nehezen akar összejönni. Az orvosi segítség előtt/mellett azonban néhány természetes, az életvitelünkkel kapcsolatos módszert is kipróbálhatunk, amely sok leendő édesanyának segített már!

Ovuláció dátuma

Több eszköz is rendelkezésünkre áll, ha az ovulációnk pontos időpontját szeretnénk meghatározni.
Könnyen beszerezhető és alkalmazható például az ovulációs teszt vagy az ovulációs mikroszkóp, de érdemes a testhőmérséklet változásait is folyamatosan követni.

Homeopátia

A rendszeres menstruáció sokban megkönnyíti az ovuláció kiszámolását. Ha rendszertelen a havi vérzés, akkor viszont ennek orvoslására megpróbálhatjuk például a gyengéd gyógymód, a homeopátia segítségét kérni.
A hormonháztartás javítására szolgáló homeopátiás szerek beszerezhetőek a gyógyszertárakban.

Gyógyteák

A szervezet hormonális egyensúlyának visszaállításához gyógyteákkal is érdemes próbálkozni.
A leghatékonyabbnak tartott, és a népi gyógyászatban már régóta használatos gyógytea például a cickafark tea, amely rendszeres napi fogyasztás mellett fejti ki jótékony hatását. Alkalmas női problémák, menstruációs zavarok kezelésére.

Méhpempő

A méhpempő csodás hatásait évezredek óta ismerik szerte a világban, az egyik első gyógyhatású szernek számít.
Fogyasztása jó hatással lehet a teherbeesés megkönnyítésére is, ezért fogyasztása kifejezetten javasolt ebben az időszakban. Nem véletlen, hogy a termékenységéről híres méhkirálynő alapvető tápláléka is ez.
Szedése előtt azonban kérjük ki nőgyógyászunk véleményét. Szedhető természetes vagy tabletta formájában is. 

Torna

Léteznek speciális tornák, amely a termékenységre való képességünket helyezik előtérbe. Ezek a test belső izmait mozgatják át, ezzel javítva a szervezet hormonális egyensúlyát és egyben az adott szervek vérellátását is.
A mozdulatsorok edzik a méh izomzatát is, így a baba kihordását is könnyebbé teszik a terhesség alatt.

Táplálkozás

Mint mindenben, így a babavárásban is sokat számíthat az egészséges táplálkozás. Kerüljük el a nehéz, előre elkészített, főleg pedig a gyorséttermi ételeket, helyette pedig válasszunk inkább sovány húsokat, friss zöldséget.
Figyeljünk az alapanyagokra is, érdemes a biotermékeket előnyben részesíteni!

Stressz

A stressz az élet minden területén – így az egészségünkben és a babatervezésben is – fontos szerepet tölthet be, sőt sokszor kifejezett akadálya is lehet a teherbeesésnek.
Próbáljunk meg kicsit kívül helyezkedni a mindennapi gondokon, stresszes helyzeteken és koncentráljunk inkább a babatervezésre. Nem könnyű, de biztosan megéri!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást