Természetes gyógymódok az egészségért

Természetes gyógymódok az egészségért

Címlap / Életmód / Egészség / Természetes gyógymódok az egészségért

Ha egy kicsit is jártas vagy a természetgyógyászatban, akkor biztos hallottál már arról, hogy ezek az alternatív gyógyítási terápiák sokszor többet érnek, mint a hagyományos orvosi ellátások.

Az elmúlt pár év folyamán egyre felkapottabbak lettek a különböző alternatív gyógyászati módok. Sok helyen találkozhatsz velük, egyre nagyobb népszerűség kezdi övezni őket. Annyi mindenről hallani manapság, évről-évre újabb dolgok jönnek be a piacra, nem csoda, ha az ember már teljesen összezavarodik, és egyszerűen nem tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbbet. Óriási a kínálat, a rengeteg fantasztikus gyógyítási technika terén.

Elhoztuk most neked a legelterjedtebb változatokat, hogy te is közelebbről megismerkedhess velük! Próbáld ki valamelyiket, és élvezd a csodálatos hatását!

Aromaterápia

Több ezer éves, alternatív gyógymódnak számít. A legelsők között volt, amit az emberek alkalmazni kezdtek. Különböző növényi részekből, mint például virágokból, levelekből, szárakból, bimbókból, vagy gyantából vonják ki az olajat. Ezeket akár belélegezve, akár párologtató formájában, vagy különböző testpermet kiszerelésben tudjuk bejuttatni a szervezetbe, leginkább a bőrön keresztül, masszázs vagy aromaterápiás fürdők segítségével. Így tudják ugyanis legjobban kifejteni rendkívüli gyógyító hatásukat. Fontos ügyelni, hogy vásárlásnál csak 100%-os illóolaj tartalmú készítményeket vegyünk, mivel csak ezek rendelkeznek aromaterápiás hatással!

Kínai hagyományos orvoslás

A kínai orvoslások ezen formája már több mint 3000 éves. Eredete viszont máig nem ismert, a leghitelesebb verziók szerint még az ősi kínai papoktól származik, akik a különböző csaták után figyelték meg és kezdték el jegyzetekbe foglalni a különböző betegségek és sérülések kezelésénél használt gyógyítási alternatívákat. A kínaiak mindig is nagyon fontosnak tartották, hogy az emberek tiszteljék, szeressék és harmóniában éljenek a környezettel.

Mivel az emberi szervezet 70%-a folyadék, így nagyon fontos az állandó utánpótlás, az esetleges kiszáradások elkerülése végett. Nagyon sok egyéb betegség is származhat, a különböző folyadékhiány okozta állapotból. Ezen az elven alapszik a hagyományos kínai orvoslástan is. Jellegzetessége, hogy a különböző évszakok igényeihez igazítják a gyógyítást. Az életmódbeli és egyéb táplálkozási tanácsokat, szokásokat is ez alapján határolják be. Nagyon érdekes gyógyítási technika, érdemes több időt szentelni a megismerésére.

Homeopátia

A homeopátiát egy német orvos-kémikus, Samuel Hahnemann alkotta meg, 1790 körül. Épp a malária ellen folytatott kutatásokat, mikor teljesen véletlenül szert tett egy csodálatos megfigyelésre, amiből aztán maga a homeopátia kialakult. A homeopátia lényegi elve azon alapul, hogy a szervezet egyfajta áthangolásával, képes legyen automatán beindítani az öngyógyító funkcióját, ezzel elősegítve a könnyebb és biztosabb gyógyulást.

Nagyon gyors állapotjavulást lehet vele elérni, méghozzá úgy, hogy semmilyen külső idegen anyag nem kerül a szervezetbe, ami aztán megterhelhetné a kiválasztó szerveket, mint például a májat, a vesét vagy a tüdőt. Felnőtteken, gyerekeken egyaránt alkalmazható, semmilyen rizikófaktora nincs. Érdekessége, hogy olyan készítményeket kapnak a betegek, amik, az egyébként teljesen egészséges embereken is pontosan ugyanolyan tüneteket váltanának ki, mint amit maga a páciens is tapasztal.

Bach-virágterápia

Forradalmian új módszer, hazánkban csak jó pár éve alkalmazzák az alternatív gyógyászatokban. Alapjaiban hasonlít kicsit az aromaterápiához, azzal a különbséggel, hogy itt skót whiskybe áztatott növénykivonatokat használnak a gyógyításra. Kitűnően kezelhetők vele, a különböző neurotikus panaszok, mint például a szorongás, a depresszió vagy az egyéb lelki problémák. Lényege, hogy több tucat virágból egyénre szabottan készítenek el egy megfelelő keveréket, ami általában 3-6 komponensből áll. Leginkább cseppek formájában alkalmazzák, amit a beteg magának is könnyen beadhat az otthonában, csak szükséges, hogy rendszeresen betartsa az előírt szabályokat.

Schüssler-féle sóterápia

Sok kutatás bebizonyította az idők folyamán, hogy 12 olyan ásványi só létezik, ami rendszeresen hiányt élvez a szervezetünkben, így azokat folyamatosan pótolni kéne. Ennek a sóhiánynak a legfőbb okai a helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a sok stressz, a dohányzás, kávézás, és az elsavasodás. Ezek ugyanis, mind nagymértékben gyengítik az immunrendszert. Ezen az állapoton tudnak segíteni, a több mint 200 éve alkalmazott Schüssler-féle sók, amik szintén a homeopátiás készítmények közé sorolhatók. Rendszeres használatukkal megelőzhetjük a betegségeket, enyhíthetünk a már meglévő tüneteken, és sokkal könnyebben felépülhetünk a betegségeinkből.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!