Díszítse teraszát szemet gyönyörködtető virágokkal!

Díszítse teraszát szemet gyönyörködtető virágokkal!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Díszítse teraszát szemet gyönyörködtető virágokkal!

A zöld növények nyugtatólag hatnak az emberi szervezetre, a virágok csodálatos színeikkel, illatukkal kápráztatnak el, a velük való törődés pedig testi és lelki feltöltődést jelent, ezért szívesen vesszük körbe magunkat velük. (x)

A kerti és szobanövények a természet közelségét idézik, szépséget csempésznek a mindennapokba, ezért is használjuk otthonaink díszítésére. A tárolásukra szolgáló, változatos bel- és kültéri kaspókat, virágcserepeket és -ládákat ízlésünknek megfelelően és lakásunk stílusához igazítva választhatjuk ki. A készítésükhöz használt többféle anyag közül kiemelkednek a különböző műanyagok, amelyek kedvező áron kínálnak változatos megoldásokat.

Vegye körbe magát növényekkel!

A virágos és zöld növények életet csempésznek az otthonokba kint és bent egyaránt, barátságos környezetet teremtenek, ráadásul még a levegőminőséget is javítják. Válasszon a Kerti Bútor Webáruház műanyag virágcserép kínálatából igényeinek és ízlésének megfelelő darabokat, dekorálja otthonát szebbnél szebb növényekkel!

Nemcsak a tavaszi, nyári hónapokban díszítik a zöldek a kerteket és az otthonokat, hanem a számtalan fagytűrő és örökzöld fajnak köszönhetően télen is, így üde színfoltként jókedvre hangolhatnak a szomorú szürke napokon is. A lakásban is szívderítő látvány télen egy színes, virágos növény. 

A hagyományos kerámia cserepek mellett, főként kültéren kedveltek a házilag is kivitelezhető fa virágládák, illetve a tartós, időjárásálló műanyag edények.

Milyen szempontok alapján válasszon?

A növények igényei jelentik az elsődleges szempontot, hiszen ezek határozzák meg például egy ültetőedény magassági és szélességi méreteit vagy a kaspó anyagát, mert például a közkedvelt orchideák a laza ültetőközeget és az átlátszó cserepeket kedvelik, míg más növények bőséges földben érzik jól magukat.

Az sem mindegy, hogy egy tő vagy egy növénytársítás számára keresünk-e edényt, a szobába vagy kültérre, az erkélykorlátra, a teraszra vagy a bejárati ajtó mellé.

Figyelni kell arra is, hogy például egy napsütötte teraszon hogyan befolyásolja a növény jóllétét a kaspó anyaga, mert egy műanyag cserépben felforrósodhat és sokkal jobban kiszáradhat, mint egy cserépben. 

Az sem mindegy, milyen stílusú bel- vagy kültérre és milyen célra szánjuk. A mediterrán növényekhez jobban illenek a kerámiakaspók, míg egy minimalista stílusú házba a beton vagy fém virágtartók passzolnak. 

Sokoldalú műanyag virágtartók

A műanyag virágcserepek rendkívül esztétikusak és változatosak lehetnek, nemcsak méretben, formában és színben, hanem felületükben is. Választhat rattan-, kő-, beton- vagy fahatású műanyag kaspókat, ládákat is a klasszikus műanyag virágládák helyett.

A műanyagok esetében nem kell attól tartani, hogy a szél, a csapadék, a fagy megrongálja, de a napsütés sem fakítja ki, tartós, időjárásálló megoldást jelentenek.

Válasszon stílusos, a környezetnek és az ízlésének megfelelő virágtartókat lakásába, teraszára, kertjébe, és élvezze a növények szépségét minden évszakban!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!