Ha szereted a tejbegrízt, mindenképpen ki kell próbálnod ezt az epres-pisztáciás változatot!
Hozzávalók 1 személyre:
- 2,5 dl sovány tej
- 1 ek + 1 tk méz
- csipetnyi só
- 1/4 citrom vékonyan lehámozott héja
- 2,5 dkg búzadara
- 1 db S-es méretű tojás fehérje
- 8 dkg földieper
- 2 ek eperlé vagy meggynektár
- 5 g aprított pisztácia a díszítéshez
Elkészítés:
A tejet forrald fel 1 teáskanál mézzel, a sóval és a citromhéjjal. A citromhéjat utána vedd ki belőle. Szórd bele a grízt, főzd fel, és kavargatva kis tűzön hagyd kb. 2 percig dagadni. Ezek után húzd félre az edényt a tűzről, és a grízt hagyd további 2-3 percig dagadni. A tojást verd fel keményre.
A habot óvatosan forgasd bele a grízbe. Mosd meg az epret, és vágd fel darabokra. A gyümölcslevet keverd össze az evőkanálnyi mézzel, ezt csorgasd rá a gyümölcsdarabokra. A tejbegrízt töltsd egy tálkába. Rendezd el rajta a földiepret, végül szórd meg az aprított pisztáciával.