Mit tegyél, ha túl elfoglalt a párod?

Mit tegyél, ha túl elfoglalt a párod?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Mit tegyél, ha túl elfoglalt a párod?

Időnként az élet úgy alakítja az útjainkat, hogy a szerelmünk sokkal elfoglaltabb lesz, mint a kapcsolatunk elején. Persze az agyunk tudja, miszerint ez anyagi szempontból nagyon jó, de a szívünket sokszor annál nehezebb meggyőzni, hogy ki kell tartanunk.

Támogasd!

Nehéz és stresszes helyzetekben a legtöbb, amit elvárhatunk a kedvesünktől az a türelem és a támogatás. Fontos, hogy ha a párod éppenséggel éjt nappallá téve dolgozik egy aktuális projekten, csak hogy megfeleljen a követelményeknek és sokat hozzon a konyhára, akkor este ne azzal fogadd, hogy „már megint nem lehet veled beszélgetni”.
Még ha így is van, okkal történik mindez, és ha hosszútávon maximálisan a javatokat szolgálja, akkor mérgelődés helyett inkább támogatnod kell a párodat.

Foglald el magad!

Ha egész nap csak a perceket számolod, hogy végre találkozzatok, akkor sokkal lassabban megy az idő, ráadásul ingerültebb is leszel, mire végre megölelhetitek egymást. Ilyenkor szokott jönni a szokásos párbaj, hiszen a férfi fáradt, a nő pedig a fejéhez vágja, hogy „ezért vártalak egész nap?” – ennek nyilvánvalóan semmi értelme. 
Ha elfoglalod magadat napközben, aktívan tevékenykedsz, mindenre időt fordítasz, amire idáig nem tudtál, akkor egyrészt úgy fogod érezni, hogy te is letettél valamit az asztalra, másrészt pedig vidámabban tudod várni a párodat, amit garantáltan értékelni fog. 

Beszélgessetek sokat!

Persze a türelem és az elfogadás nem jelenti azt, hogy mindent el kell nézned.
A férfiak többször hajlamosak csak a saját problémáikkal törődni ahelyett, hogy belegondolnának a másik fél helyébe, ezért gyakran fel kell hívni a figyelmüket olyan dologra, ami számunkra magától értetődő.
Talán a barátod nem látja, hogy minden este ingerült, esetleg igazságtalanul bánik veled, holott te igyekszel mindent megtenni, míg (normális hangon) nem közlöd vele, hogy mit élsz át. A veszekedésnek sosincs értelme, de az érthető kommunikációnak annál több.

Hosszútáv vagy rövidtáv?

Nem mindegy, hogy a probléma hosszútávra szól, vagy rövidtávra, hiszen míg utóbbit összeszorított fogakkal mindenki kibírja, addig előbbivel már csak az igazán erős kapcsolatok tudnak megbirkózni. Sajnos sok kapcsolat megy arra rá, hogy bár mindent megteszünk azért, hogy közösek maradjanak a terveink, pénzt keresünk, házat építünk, a legfontosabb kapoccsal mégsem foglalkozunk: egymással.
Ha az elfoglaltság hosszútávon fennáll, muszáj felhívnod a barátod figyelmét erre, és időnként igenis foglalkoznotok kell a kapcsolatotokkal úgy, hogy kizárjátok a munkát és minden zavaró körülményt. 

Szeretni fog továbbra is!

Az, hogy hosszabb-rövidebb időt távol töltötök egymástól (még akkor is, ha végül együtt hajtjátok álomra a fejeteket), még nem jelenti azt, hogy elgyengül a szerelmetek, sőt, sokszor az ilyen átmeneti szakaszok ébresztik rá a feleket arra, hogy még mindig szerelmesek egymásba. 
Úgyhogy ne aggódj amiatt, hogy teljesen eltávolodtok, mire végre tartalmasan tudtok időt szánni egymásra! Ha mégis így van, akkor valószínűleg már amúgy sem volt túl erős a kapcsolatotok.

Emlékeztesd!

Persze azért nem árt, ha időnként emlékezteted, hogy milyen jó is valójában a kapcsolata: néhány szerelmes SMS, egy meglepetés sütemény, vagy a kedvenc filmje pihenésképp és meglátod, még jobban imádni fog, mint valaha!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást