Téged is vár Harry Potter varázslatos világa

Téged is vár Harry Potter varázslatos világa

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Téged is vár Harry Potter varázslatos világa

Ez aztán a varázslat! A Harry Potter rajongók örülhetnek, hiszen a Google Steet View segítségével most már bárki végig járhatja az Abszol utat, ahol a könyvben és a filmben varázslók kínálják portékáikat a különböző kisboltokban. A forgatás helyszínéül szolgáló, egészében felépített kis utca ugyanis felkerült a térképre, így akár te is virtuális sétát tehetsz, és beleshetsz a kirakatokba.

Online kirándulás

A Warner Brothers eddig is szervezett túrákat, ahol a rajongók végig járhatták a forgatás helyszínét, és élőben is megcsodálhatták a könyvből és a filmből ismerős helyszíneket, most azonban ezt a kirándulást bárki megejtheti úgy, hogy még a kanapéból sem kell felkelni miatta.

Az Abszol út már a legelső Harry Potter könyvben, a Harry Potter és a bölcsek kövében is feltűnik, a különös bazársort Harry az óriási, de melegszívű Hagriddal és a könyv sok más szereplőjével is végigjárja. 

A könyv írója, J.K. Rowling úgy képzelte, hogy az utcát csak varázslók és boszorkányok látják, az emberek, vagyis muglik számára örökre rejtve marad – persze, aztán jött a Google.

A történet szerint az Abszol útra az egyik bejárat a Foltozott Üstön, egy varázsló kocsmán keresztül vezet, ez azonban szintén láthatatlan a muglik számára.

A varázslók és boszorkányok persze hopponálással is felkereshetik az Abszol utat – az online kirándulás ehhez hasonlít a legjobban, hiszen így is csak egyetlen pillanatba kerül az út.

Legendás helyszínek

A Street View segítségével bekukucskálhatsz a seprűboltba, a Weasley-k üzletébe, a patikába és a varázslóbankba is, elsétálhatsz a fagylaltozó és a ruhabolt előtt, melyek ismerősek lehetnek a Harry Potter történetekből. 

Az Abszol út egyébként nem ismeretlen az igazi rajongók előtt. A Harry Potter és a titkok kamrája DVD-n már volt egy olyan extra, ami végigvezette a kíváncsi muglikat a bazársoron, de ez az első alkalom, amikor magad irányíthatod a képeket, mintha valóban csak az utcán sétálnál.

Magát a díszletet egyébként a Warner Brothers szakemberei három hónapon át építették, és újabb 6 hónapot vett igénybe, hogy a több mint 20 ezer kelléket elhelyezzék az üzletekben és a kirakatokban.

2012 márciusa óta bárki befizethet egy kirándulásra az Abszol úton, a belépő felnőtteknek 29, gyerekeknek 21 és fél font, de ha beéred a virtuális élménnyel, otthonról ingyen is nézegetheted a kirakatokat. Igaz, a kiránduláson láthatod Dumbledore irodáját, a Griffendél klubtermét, Hagrid kunyhóját és a fiúk kollégiumát, valamint a Mágiaügyi Minisztériumot is.

Így találod meg!

Ha szeretnéd megnézni az Abszol utat, menj a maps.google.com-ra, majd a keresőbe a következőt írd: Diagon Alley at Warner Bros. Studio Tour London, Leavesden, Egyesült Királyság.

Ha csak a Diagon Alley-t bepötyögöd, a többit valószínűleg már javasolni fogja a rendszer.

Ekkor a térkép a stúdióhoz ugrik, a bal oldalona cím alatt pedig megjelenik két fotó. Ha ezek közül a “Belső nézet” feliratúra kattintasz, a térkép átvált a 360 fokban készített fotókra, te pedig a bal felső sarokban található navigációs gomb segítségével szabadon mozoghatsz, és annyira ráközelíthetsz a kirakatokra és ajtókra, hogy a legkisebb részlet is kivehetőek legyenek. 

Így például láthatod a táblát, ami azt mondja: „The sale of unicorn blood is forbidden. Do Not Ask!” vagyis „Az unikornis vér árusítása tilos, ne is kérd!”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást