Üde tavaszi sminkötletek, amelyektől te is kivirágzol

Üde tavaszi sminkötletek, amelyektől te is kivirágzol

Címlap / Stílus / Arc / Üde tavaszi sminkötletek, amelyektől te is kivirágzol

„Gyere tavasz, gyere már!” Biztosra veszem, hogy sokan így vagytok vele, és ti is ugyanolyan megváltásként várjátok a tavasz beköszöntét. Mostanság valahogy nem tudok reggelente elrugaszkodni a megszokott tusvonalamtól, pedig egy üde, tavaszi színekből megkreált smink máris kicsit virágzóbbá, tavasziasabbá varázsolná a napomat. A következőkben bemutatott sminkek – egy-kettő kivételével – a visszafogott színek használata miatt fognak tündökölni.

1) Lássuk csak, hogyan is készültek ezek a sminkek. Minden sminknél ugyanazt az alapozót, porpúdert használtam, és csak a szemhéj, a pirosító és a száj színe különbözteti meg őket egymástól. Kezdjük is a szemhéjjal, amire egy irizáló, világos bőrszínű szemhéjfestéket kevertem el egy nagyon enyhe árnyalatú bronzos festékkel.

E két színt satíroztam össze, és így értem el ezt az észrevehetetlen átmenetet. A szem sminkelését hosszító fekete szempillaspirállal fejeztem be. Az orcákra enyhén rózsás pírt tettem. A szájra pedig egy szaténos fényű, rózsaszín rúzst. Nem egy bonyolult smink, de láthatjátok, mennyire üde megjelenést ad. Legyetek akár suliban vagy munkában, ez a smink bárhol megállja a helyét!

2) A második képen minden árnyalat erősebbé vált, mint az előző sminknél. Első lépésként, a szemre ugyanazt a világos bőrszínű szemhéjfestéket vittem fel, mint az előző sminknél, de amitől mégis erősebbnek hat az összkép, az az, hogy a második árnyalat már egy irizáló kávébarna lett.

Egy nagy satírozó ecset segítségével dolgozzuk el jól ezt a két színt, majd spirálozzunk bátran. Az arcpír árnyalata egyezzen meg a szemhéjra feltett kávébarna árnyalatával. A modellem szájára pedig egy terrakotta színű matt rúzst vittem fel. 

3) Akik szeretik a lila színt, azoknak ez egy nyerő smink lesz. Visszatértem az első szemhéjszínezéshez, ugyanazokat a lépéseket és árnyalatokat használtam, és azért is, mert itt erős lesz a szánk színe.

Pirosításnak válasszunk valami szilva és rózsaszín árnyalatot, és ne keseredjünk el, ha nincsen otthon pirosítóból ennyi féle árnyalatunk, mert bátran használhatjuk a szemhéjfestékünket is, hiszen ez a termék univerzális.

Térjünk is rá erre az izgalmas lila szájszínre. Amennyiben van otthon lila rúzsunk, nem kell gondolkodnunk, mihez is nyúljunk.

Ám ha nincsen – és valljuk be, ez nem egy hétköznapi szín –, azoknak a hölgyeknek adok egy kis segítséget, hogyan is készíthetik el saját lila rúzsukat/szájfényüket. Szükség lesz egy pici tégelyre és egy színtelen szájfényre vagy ajakbalzsamra.

A tégelybe tegyél egy kevés mennyiséget valamelyik anyagból, kaparj bele egy adag lila szemhéjfestéket, keverd össze alaposan, és máris kész a saját lila rúzsod. Ezt a „kotyvasztást” bármilyen más színnel könnyedén meg tudjátok csinálni. 

4) Ezt a sminket esetleg egy tavaszindító buliban tudom elképzelni. A szem sminkje nem hangsúlyos, használjunk ide is nagy satírozó ecsetet, amivel kétféle árnyalatot dolgozunk össze.

A száj színe az, ami rafináltabb, mint a megszokott ajakszínezés. Az ajkak teljes felületét megfestettem egy narancs árnyalatú rúzzsal, majd a száj szélét kihagyva felvittem némi tört fehér gyöngyházfényű rúzst, és ettől amolyan „ombrés” hatást értünk el. Hajrá-hajrá, tavaszi sminkekre fel!

Fotó: Udvardi Attila
Styling/haj: Kratancsik Barbara
Modell: Vörös Szabina
Smink: facebook.com/nesbumakeup

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást