Rózsás orcák szakszerűen: a pirosító kiválasztása és használata

Rózsás orcák szakszerűen: a pirosító kiválasztása és használata

Címlap / Stílus / Arc / Rózsás orcák szakszerűen: a pirosító kiválasztása és használata

„Óhh, azok a rózsás almácskák!” – tartja a mondás. A napi megjelenésem elengedhetetlen része tehát az arcpirosító használata.

A szempillaspirál után a pirosítókat tenném a fontossági sorrend második helyére, mert ezzel tudjuk a leginkább üdévé varázsolni az arcunkat.

Jó tanács: vegyük be a pirosítókat a sminkelésünk alapvető tartozékaihoz, mert ennek használatával akár egy átalvatlan éjszaka utáni reggelen is friss megjelenéssel indíthatjuk a napot.

Azt szoktam mondani, hogy életet lehel az arcunkra. Ez főleg a rózsás bőrtípusú lányokra igaz, akik megjelenésükben általában nagyon sápadtnak tűnnek. 

Pirosítók típusai:

– Kompakt/por állagú: Ezt a típust ismerik a legtöbben, személy szerint a kedvenceim, mert velük a legkönnyebb dolgozni, és a pirosító ecset segítségével könnyedén tudjuk keverni az árnyalatokat. Bőrtípustól függetlenül mindenki használhatja, de főként a zsíros bőrű hölgyek számára a legtutibb választás.

Ha természetes pofit szeretnénk, akkor matt árnyalatot válasszunk, ha egy kicsit romantikusabbat, akkor pedig valami szaténosabb, gyöngyház fénnyel ellátott terméket. Arra figyeljünk, hogy minél csillogóbb a pír, annál inkább kiemeli az esetleges bőrhibákat. Érett bőrnél kerülendő a csillogás.

– Krémes: Főleg nyárra ajánlatos ezt a típust választani, ecset sem szükséges a felviteléhez, nyugodtan nyúljunk bele az ujjunkkal. A száraz és a normál bőr kedvence, a zsíros bőrű hölgyek azonban vigyázzanak vele.

– Folyékony állagú: Ügyesen kell vele dolgozni, száradását tekintve nagyon gyorsan megszárad a bőrön. Bevallom, nálam ez a típus mindig is a pirosítók „mumusa” marad. Nem lesz a kedvencem soha…

– Gél állagú: A krémes pirosítóhoz hasonló a felvitele és a kiszerelése is. Talán abban van a különbség, hogy kicsit zselésebb az állaguk és kevésbé annyira intenzív a színük a felvitel után. Szintén ujjbeggyel ajánlatos felvinni az arcbőrre.

Melyik árnyalatot válasszuk?

– Világos bőrre (light): Nekik általában a világos barack és a rózsaszín árnyalatából a romantikus pír a legmegfelelőbb választás.

– Kicsit sötétebb (medium): Itt már választhatunk erősebb árnyalatot. Egy korall vagy egy terrakotta is megfelel.

– Sötét bőrre (dark): Pink, erős téglavörös, vagy barack a megfelelő választás.

Hogyan használjuk?

Fontos, hogy a pirosítót alapozás után használjátok. Ha nem használtok minden reggel alapozót, ne vessétek el a használatát, ugyanis a pír a natúr bőrön is megállja a helyét, max. többször kell korrigálnotok nap végéig, mert alapozó használata nélkül nem lesz annyira tartós.

Közhelyként hangzik, de pirosító használatakor ezt az elvet minden esetben alkalmazzátok: a kevesebb néha több! Sokszor látni eltúlzott pirosítást, amitől inkább bohókásabbnak nézünk ki, mintsem szépnek. 

Először is: mosolyogjatok egy nagyot, ezáltal kirajzolódnak az almácskák, és ez majd segít megmutatni, hová kell felvinnetek a pirosítót. Szépen apránként, óvatos mozdulatokkal vigyétek fel a pírt. Ha kevésnek érzitek, akkor vigyetek még fel, de a fokozatosság elvét kövessétek.

Ügyeljetek arra, hogy ne legyen túl közel az orrhoz, lehetőleg 2 ujjnyi távolság mindig maradjon ki, és ne legyen erős kontraszt a pirosító és a bőr találkozásánál, dolgozzatok átmenetesen. Az almácskákon túl, húzzátok a fül irányába az ecsetet vagy az ujjatokon lévő anyagot. Egy fuvallat pirosítót a halántékra is felhordhattok.

Ha romantikus megjelenést szeretnétek varázsolni magatoknak, akkor a barack és a rózsás pír lesz a befutó.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást