Innen tudhatod, hogy tavasz típusú nő vagy és ez az, ami jól áll

Innen tudhatod, hogy tavasz típusú nő vagy és ez az, ami jól áll

Címlap / Stílus / Divat / Innen tudhatod, hogy tavasz típusú nő vagy és ez az, ami jól áll

A színelmélet szerint mindenki rendelkezik egy hozzá passzoló színskála árnyalattal, ami a bőréhez legjobban harmonizál. A tavasz az újjászületést jelképezi, a megújulást és a színkavalkádot. A zord tél után elkezdenek nyílni az első virágok és a természet zöldbe borul. Éppen ezért minden, ami színes, jól mutat egy tavasz típusú nőn.

A tavasz típusú nők

A tavasz típusú nőkben van egyfajta elegáns törékenység, bőrük jellemzően fehér, de élettel teli. Akár sárgás, barackos, vagy rózsaszínes tónusú, de semmiképp sem fakó. Színeiket tekintve, melegek, élénkek és világosak. 

  1. Haj: Aranyló alaptónus jellemzi, kifejezetten a meleg árnyalatok által kel életre az arcuk. Jól állhat számukra egy melegebb szőke (arany), vagy gesztenyebarna szín. A vörös is szóba jöhet, de kifejezetten a burgundi, vagy élénkvörös árnyalatok.
  2. Szem: A tavasz típusú nőknél nagyon változatos szemszínekkel találkozhatunk és ez is csupa élénk színekből áll. Meleg színektől sugárzik a tekintetük, úgy, mint a türkizzöld, világosbarna és a kéknek is inkább a melegebb, mélyebb árnyalatai.
  3. Bőr: Bőrük talán érzékenyebb az átlagnál, köszönhető ez annak, hogy kipirosodásra hajlamosak. Kifejezetten élénk színekkel rendelkeznek, a barack tónusból például már tudható, hogy valaki tavasz típusú.
Vadymvdrobot/depositphotos.com

Tavasz alcsoportok

Ha tavasz típusba tartozol, akkor nem véletlen kedveled a színeket és ezek közül is az élénk árnyalatokat. Ezek emelik ki igazán arcod ragyogását és a hajszínedet is. Még mielőtt azt gondolnád, hogy már meg is lennénk a besorolással, tovább bonyolítjuk a helyzetet, ugyanis akárcsak a többi évszaknak, a tavasznak is vannak alcsoportjai. Egy színtanácsadás során ezek segítségével finomítják a tanácsadók a számodra tökéletes árnyalatokat, melyek leginkább passzolnak majd hozzád.

  1. Meleg tavasz: Ez az egyik legkülönlegesebb típus, mert színei elevenek, sugárzóan melegek. A barack szín és ennek keveredése tökéletesen felébreszti a meleg tavasz típusú nő arcát, ami kékkel keverve maga lesz a varázslat.
  2. Élénk tavasz: Ragyogó, feltűnő jelenség, akin a világ összes színe jól mutat. Az eredeti vörösek leggyakrabban tavasz típusba sorolhatók, azon belül is az élénk tavaszba. Gyakorlatilag kötelező színeket hordaniuk, a zöldtől kezdve a sárgán át, meg sem állva a pirosig.
  3. Világos tavasz: Törékeny, kislányos báj jellemzi őket, legtöbbször aranyszőke hajjal megáldva. Már-már nyárba nyúló színekkel rendelkeznek, a bőr- és hajszínük mégsem fakó, ezáltal még bőven a tavasz kategóriába sorolhatók. A púder és nude színek jól állnak rajtuk, de inkább az élénkebb, sötétebb árnyalatok.
1. Jessica Chastain: s_bukley/depositphotos.com, 2. Nicole Kidman: ChinaImages/depositphotos.com, 3. Elle Fanning: PopularImages/depositphotos.com

Tavasz személyiség

Stílustanácsadók szerint az évszakelmélet általi besorolás a személyiségünket is megmutatja. A tavasz típusú nők jellemzően kommunikatív, vidám, élénk és friss alaptermészetűek, akikben folyamatos tettvágy munkálkodik. Mivel külsőre is üde, friss karakterek, nem áll távol ez a fajta élénkség személyiségüktől sem. Akárcsak a tavasz, ők is szeretnek megújulni, tele vannak energiával és nyitottsággal.

Tavaszias öltözködés

Mivel színeiket tekintve kifejezetten az élénk árnyalatok mutatnak jól rajtuk, öltözködésben is ezt az alapelvet érdemes követniük. A ragyogó, telített színek hozzák ki igazán szépségüket, ezért fontos odafigyelniük arra, hogy ne öregítsék magukat túlságosan sötét, komor árnyalatokkal. A kék színből az akvamarin, tavaszkék, türkiz, ciánkék és tengerzöld is jó választás lehet, míg a zöld árnyalatait tekintve a fűzöld, abszintzöld és papagájzöld csalogatja elő természetes szépségüket. A vanília és nude árnyalatú ruhákban is ragyognak, de egy tűzpiros, narancsvörös, korallvörös, lazac, vagy pipacspiros árnyalat is előnyös lehet.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!