Tavasz 2011 London divathét

Tavasz 2011 London divathét

Címlap / Stílus / Divat / Tavasz 2011 London divathét

A divat világában fél évvel mindig előrébb jár az óra. Tehát most tavaszt írunk és elképzeljük magunkat a közeljövő angol ruháiban!

Burberry Prorsum

Vízálló, levegő, semleges színvilág – így lehetne jellemezni a Burberry tavaszi kollekciót. A felsőruházat új generációját alkotta meg, valahol az esőkabát és motoros dzseki közti átmenetét. És persze ne feletkezzünk meg a neonszínű narancs és türkiz táskákról sem.
A felsőruházat hansúlyossága mellett az alsóruházat csak kiegészítette az öltözékeket (nadrágok és rövid szoknyák). Ezek a scifi-zakók persze példamutatók a maguk nemében, nemsokára biztosan találkozunk ilyen modellekkel.

Jonathan Saunders

Szépség, tisztaság, optimizmus, és légiesség jellemzi Saunders kollekcióját. Vékony, letisztult és sportos az alkotások szabása – a látszólag minimalista formát  megfontolt díszes minták tarkítják.
Számára az egyszerű pamut ingek és szoknyák színes türkiz vagy narancssárga mintákban, vagy a mályvaszínű trópusi virágdíszek jelentik a tavaszi divatot. Jó bevezetője ez a nyári divatnak, igazán hű ahhoz, amit a nők szeretnek hordani.

Pringle of Scotland

Wright Keller a hatvanas és kilencvenes éveket kereste, miközben ötvözte a kifinomult városi stílust a tradicionális kézműves elemekkel. Így megmaradtak a felcsatolt skót szoknyák és a klasszikus öltési minták.
Mégis ezek a tavaszi kollekcióban megmutatott szemléletek kicsit túlzások (tollasszálból kötött pulóverek, csattos szoknyák) és túl klinikaiak (a fekete-fehér paletta dominálása elvonja az életteli érzést). De a Pringle kedvelők számára ez mit sem von el a kollekció tökéletességéből.

Meadham Kirchoff

A kifutó rózsaszín-ciklámen rózsa és árvácska úttá változott, borostyánlevelekkel tarkítva. Ugyanezt a tarka mesebeli érzetet keltették a kollekció darabjai is: halvány rózsaszín, finom lila, élénk vörös sifon és selyem ruhák, mintás motoros dzsekik és hátborzongató festett arcok.

Christopher Kane

Az egész kollekciót fluoreszkáló pink, narancs és lime szín jellemezte. Az ellentmondásosan nőies lyukasztott bőrből készült ruhákat konzervatív kardigános ruhákkal ötvözte, mindent összetett finomításokkal tarkítva.
Ezek a ruhák azoknak a nőknek készültek, akik fel merik vállalni a merész darabokat. Vagy tetszik valkinek vagy nem. Kane reméli, hogy a nők fognak merni smaragdzöld csipkeruhát viselni, mert miért ne?

Erdem

Csipke, virágok és romantikus hangulat jellemezte az Erdem kollekciót. A rengeteg A-vonalú rövid szoknyarész mintha visszafogott minimalizmust adna ennek a romantikus kollekciónak, pedig micsoda megkönnyebülés, hogy ott voltak a hosszú lágy esésű ruhák is, amelyek mintha jobban találnának a 2011-es divat elegáns vonalával.

Peter Pilotto

Találékonység, elegancia és teljes hordhatóság ritkán jár együtt az angol divattervezők esetében, mégis Peter Pilottonak és társának sikerült mindhármat elérnie. Kicsit a 70-es évek hangulatát szívta magába, de közel sem volt unalmas ronda-retro a kollekció.
Ez a két fiatal divattervező tökéletesen megoldotta az arányok kérdését. A különböző hosszúságoknak és rétegeknek köszönhetően egy egységes kollekcióról beszélünk: nappali ruhák, szoknyák, kabátok, könnyű városi kötöttek, rakott zsörszé ruhák, amelyek a vörös szőnyegre valók.

Richard Nicoll

Nicoll a nőiességet szerette volna még inkább hangsúlyozni az androgün elemekkel való párosítással. Kiemelte a dekoltázst és a csípőt, libbenő és több rétegű szoknyákat alkotott.
Dominálnak a selyemanyagok és a glam-rock elemek (sötét harisnya, fűzős magassarkú cipő, sötét melltartó).

Matthew Williamson

A britt divattervező alapötletét egy hajótörött lány viharvert western gardróbja köré építette. A napszítta színek mellé szűk nadrágokat és fűzőket álmodott. Ezzel el szerette volna kerülni a fürdőruhás, luxusnyár kliséjét.
Különlegesek Williamson merész földig érő selyemruhái, melyek bonyolult makramés vállpántokkal voltak díszitve.

Acne

Különleges hangulatot idéznek Acne réteges felsőrészei és csípőszoknyái, egyedi cipzáros díszitései. Acne védjegyének számítanak bizonyos színek, mint a tópszín, tengerszín, vagy a paradicsom-piros, amelyek ebben a kollekcióban sem maradtak el.

Michael Van Der Ham

A furcsa divattervező fiú furcsa ötvözeteket alkotott: merev és lágy szövetek, luxus és olcsó anyagok. A citrom, ibolya, málna és poros rózsa minták  különleges keveredése jellemezte a kollekciót.
A ruhák gyakran asszimetrikusak és hiányzik belőlük az egyensúly – furcsa képlékenysége ez a divatnak.

Mary Katranczou

Bár lehet, hogy minden nő rémálma “jól kárpitozottnak” lenni, Katranczou egészen bájos értelemben dolgozta ki a divatos “kárpitozást”. Szerette volna az eddig tőle megszokott egyszerű váltásruhákat feldobni, ehhez pedig nagyon jól jöttek a függönyök!
Bátorság és nagy technikai érzék kell kezelni ezt a témát, mégis sikerült a lámpaernyőnek ható ruhákat eladhatóvá tenni az excentrikus fiatal lányok számára.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást