Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes csirkemell filé 1 vöröshagyma 2 dkg vaj 2 l víz 1 sárgarépa 20 dkg zöldborsó 1 citrom 1 evőkanál liszt só, fehérbors 1 dl tejszín 2 dl tejföl 1 evőkanál szárított morzsolt tárkony
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Felforrósított vajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a csirkét, és hirtelen megpirítjuk. A kockára vágott sárgarépát és zöldborsót rövid ideig együtt pirítjuk a hússal.
Rászórunk egy evőkanál lisztet, megkeverjük, pirítjuk, majd felöntjük a vízzel. Sóval, fehér borssal, tárkonnyal és két karika citrommal ízesítjük.
Addig főzzük, amíg minden hozzávaló puha lesz.
Közben pótoljuk az elpárolgott vizet, majd tejszínnel és tejföllel dúsítjuk.
Levesünket a főzés végén még egy kevés citromlével ízesítjük.