7 tárgy, aminek a kukában a helye: ne őrizgessük

7 tárgy, aminek a kukában a helye: ne őrizgessük

Címlap / Otthon / Háztartás / 7 tárgy, aminek a kukában a helye: ne őrizgessük

1/7. Régi törölközők

Bár sokan nem tudják, de a törölközőknek is van szavatossági idejük; csak nem olyan értelemben, mint az ételeknek. Ha veszel egyet, gyakran használod, emiatt pedig sokszor ki kell mosnod, az anyag folyamatosan vékonyodik, sérül, majd egy idő után nehezebb kimosni belőle a baktériumokat. Emiatt előbb-utóbb azt veszed észre, hogy bár illatos a mosás után, az első törölközést követően kellemetlen szaga lesz, amit a bőröd is átvesz.

Márpedig a legtöbb törölköző hosszú ideig nedves marad, ami otthont nyújt a kórokozóknak is. Konkrét időpont nem létezik, de azt javasolják, hogy ha alig egy-két használat után furcsa szaga lesz az anyagnak, ideje megválni tőle.

Régi törölközők selejtezése
AtlasStudio/istockphoto.com

2/7. Bármi, aminek eltűnt a párja

Neked is van otthon olyan zoknid, kesztyűd vagy fülbevalód, aminek valahol elveszett a párja, de még mindig nem tudtad rávenni magad arra, hogy kidobd? Ilyenkor akár évekig pakoljuk egyik fiókból a másikba a fél pár darabokat, abban a reményben, hogy egyszer majdcsak előkerülnek, de ez elég ritkán alakul így.

Ha valaminek elveszett a másik fele, és már egy éve nem találtad meg, kár otthon őrizgetni őket.

Esetleg ha van gyermeked újrahasznosíthatjátok a régi zoknikat, és kreatívkodhattok belőlük valamit (kitömött figurák, melegítő párna vagy babaruha is készíthető zokniból).

Fél pár zoknik
knape/istockphoto.com

3/7. Különböző kártyák

Ha benézel a fiókodba, tuti találsz néhány kártyát, amire semmi szükséged. Például pontgyűjtő kártyákat olyan helyekre, amelyek már rég megszűntek, esetleg olyan üzletekbe, ahová sosem jársz, vagy ha mégis, úgysincs nálad a kártyád. Ugyanez igaz minden névjegykártyára is, amit valaha elraktál, de egyszer sem kellett még használnod őket: ha nincs rá igazából szükséged, inkább ne tárold őket feleslegesen!

Régi kuponok, kártyák
FabrikaCr/istockphoto.com

4/7. Üres dobozok

Nehéz megmagyarázni az okát, de hajlamosak vagyunk eltenni olyan tárgyak dobozát is, amit aztán évekig elő sem veszünk, és a létezésükről is megfeledkezünk. Persze érthető, ha egy újonnan vásárolt elektronikai termék esetén elteszed, hiszen a garancia miatt jól jöhet, de ha egy-egy tárgy már évek óta megvan, kár megőrizni a csomagolást. Ugyanez igaz minden gyerekjáték vagy cipő dobozára!

Üres dobozok
Pinkybird/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást