6 tárgy, ami tényleg nem hiányozhat a táskádból

6 tárgy, ami tényleg nem hiányozhat a táskádból

Címlap / Otthon / Háztartás / 6 tárgy, ami tényleg nem hiányozhat a táskádból

Egy nő számára a táskája olyan, mint a legjobb barátja. Együtt mennek mindenhová, megosztja vele a legféltettebb titkait. Na jó, nem az összeset, de azért vannak dolgok, amiket jobb, ha nem tud senki és ott lapul a táska mélyén. Más eszközök pedig egyszerűen csak praktikusak és megkönnyítik az egyébként rendkívül bonyolult női lét mindennapjait, tehát ott a helyük a retikülben.

Bacigyilkos fertőtlenítő kendő

Vegyük sorra, hogy egy egyszerű bevásárlás során legalább hányféle módon tapadhatnak ránk a különböző vírusok és baktériumok. Kezdjük rögtön az ajtó kilinccsel, majd ott a bevásárló kosár vagy kocsi.

A polcon tárolt termékeket legfeljebb egy-két ember fogta meg, de itt sem lehet tudni, hogy az illető mosott-e kezet előtte, netán épp beletüsszentett a tenyerébe két termék kipakolása között. A nagyobb bevásárló központokban a méretes hűtőszekrények elhúzható ajtaját naponta több százan érintik meg.

A kasszánál pedig vagy a készpénz okozza a legnagyobb fertőzésveszélyt vagy, ha bankkártyával fizetünk, akkor a terminál gombjai, amit már több ezer ember is megfogdoshatott előttünk.

Ez tehát egy szimpla bevásárlás, a tömegközlekedésről, munkahelyi körülményekről nem is beszéltünk.

Természetesen nem rohanhatunk minden egyes alkalommal kezet mosni, ha megérintünk valamit, de érdemes naponta legalább egyszer-kétszer a táskában hordott fertőtlenítővel letisztítani a kezünket, s néha az autó kormányát vagy az érintőképernyős mobiltelefonunkat, otthoni távirányítóinkat, villanykapcsolóinkat is.

Toll és notesz

Bevásárló lista, fontos telefonszámok, elintéznivalók gyors feljegyzésére bármikor szükség lehet.

Ha indulsz valahová, kis térképet rajzolhatsz rá a célpont körüli utcanevekről, csak kikapod a táskádból, és megnézed, merre menj.

Persze a telefonodon is van jegyzet funkció, sőt térkép is, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb módja a jegyzetelésnek, és a feljegyzett dolgok visszakeresésének egy kis notesz. Úgyis rendszerint akkor kezd lemerülni a telefon, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Vagy az erős napsütéstől nem látszik a kijelző, emiatt fel kell erősíteni a fényerőt, ez pedig hamarosan az első problémát hozza magával.

 

Azokon a napokon

Ezt szinte mondanunk sem kell. A nehéz napokon percek múlhatnak azon, hogy a táska valamelyik kis eldugott zsebében van-e nálunk a szükséges eszközök valamelyikéből.

Arról nem is beszélve, hogy nincs, ami jobban összehozna két kolléganőt, mint amikor az egyik kisegíti a másikat egy ilyen kellemetlen szituációban.

Egy ilyen segítség után minden munkahelyi bűn meg van bocsátva. Legalább egy napig.

Illatfelhők

Egy idősebb hölgytől hallottam még évekkel ezelőtt, hogy mindig csak tiszta, frissen mosott, hibátlan fehérneműben lép ki az utcára. Ezt azzal magyarázta, hogy ha elüti egy autó és kórházba kerül, nem szeretné a rongyos, koszos alsóneműje miatt zavarban érezni magát az orvosok, ápolók előtt. Remélhetőleg a hölgyet azóta sem érte baleset, de a tanácsát érdemes megfogadni.

Kellemetlen helyzetbe azonban bármikor kerülhet egy nő, s a stressz miatt bekövetkező hirtelen verejtékezés ellen védekezni kell. Tudja ezt a kozmetikai ipar is, ezért olyan zavarba ejtően széles a választék a női dezodorok terén. Órákig válogathatsz a teljesen természetes alapanyagokból összeállított termékek vagy a laboratóriumokban kitesztelt változatok között.

Fokozhatja a biztonság élményét egy illatban passzoló parfüm is.

A száj a hangulat tükre

Egy jól megválasztott rúzs vagy szájfény másodpercek alatt azt a benyomást kelti, hogy magabiztosan, előre felkészülten állunk rendelkezésre az adott helyzetben.

Ezt az ősi sminkeszközt ötezer éve használják a nők, mert megerősíti az önbizalmat, ami pedig magában hordozza a sikerélményt.

Kell ennél több? Sminkmesterek szerint a szem a lélek tükre, az ajkak pedig a hangulaté. A sötét színek komolyabbá teszik az arcot, optikailag kicsinyítik az ajkakat. A halványabb rúzsok, szájfények visszafogottságot sugallnak.

Az egészen élénk piros színek a vad elszántság látszatát keltik. A vörös száj magára vonja a férfiak figyelmét és túlfűtött erotikát sugároz. Érdemes odafigyelni, bizonyos helyszíneken illetlennek számíthat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást