5 tápláló, mézes arcpakolás, hogy ragyogó legyen az arcbőröd

5 tápláló, mézes arcpakolás, hogy ragyogó legyen az arcbőröd

Címlap / Stílus / Arc / 5 tápláló, mézes arcpakolás, hogy ragyogó legyen az arcbőröd

A méz nemcsak belülről fejti ki tápláló, immunerősítő hatását, de kívülről pakolás formájában is csodákat művel bőrünkkel. Ismerj meg öt könnyen elkészíthető mézes arcpakolást, minden bőrtípusra.

Bőrtápláló arcpakolás

2-3 evőkanál mézet kicsit melegítsünk meg, majd mikor már testmeleg, akkor adjunk hozzá ugyanennyi evőkanál natúr joghurtot, vagy túrót. Vékony rétegben vigyük fel az arcunkra, a nyakunk bőrére és a dekoltázsunkra. Ha túl vastagon kentük fel, akkor egy kis fapálcikával szedjünk le belőle.

Ha szárazabb az arcunk, akkor a pakolás alá permetezzünk a bőrünkre egy kis ásványvizet, ami a maszk alatt beszívódik a bőrbe. 15-20 perc után töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le és egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk meg a bőrünket. Ismételjük havonta kétszer.

Hidratáló arcpakolás

Az arcunkra vigyünk fel egy kis ásványvizet vagy forrásvizet, mintha arcot mosnánk, de a vizet ne töröljük le.

Keverjünk össze 2-3 evőkanál mézet ugyanennyi tejszínnel, és a keveréket vigyük fel az arcunkra.

Kifejezetten száraz arc esetén adhatunk hozzá még egy kis langyos vizet. 15-20 perc elteltével töröljük le, majd langyos vízzel mossuk meg az arcunkat, és dörzsölés nélkül, finoman szárítsuk fel a bőrünket. Ismételjük hetente.

Joghurt és méz
istockphoto

Arcpakolás száraz bőrre

Keverjünk össze 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál, lehetőleg minél magasabb zsírtartalmú tejfölt. Tegyük a radiátorra, hogy testmeleg legyen, majd keverjünk bele 1 evőkanál búzacsírát. A keveréket vigyük fel az arcra, a különösen szárazabb részekkel kezdjük, ezekre a helyekre vastagabban is tehetjük a pakolást.

15-20 perc elteltével töröljük le, majd langyos vízzel öblítsük le, majd egy száraz törölközővel finom, nyomkodó mozdulatokkal szárítsuk fel a nedvességet.

Ugyanígy használatos és ugyanezt a célt szolgálja az is, ha kevés tejjel és tojással keverjük össze a mézet. Ismételjük hetente, indokolt esetben akár hetente kétszer is.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»